«Ήταν ένα απαλό καλοκαιρινό τοπίο που γαλήνευε την ψυχή, πανέμορφο σαν όνειρο, και μοναχικό σαν Κυριακή» – Μαρκ Τουέιν, Αμερικανός συγγραφέας. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο άρθρο με ένα απόφθεγμα, γιατί πάντα το καλοκαίρι σου βγάζει ένα άλλο χαρακτήρα πιο ρομαντικό και πιο αυθόρμητο. Το καλοκαίρι γεννά εικόνες και η φαντασία καλπάζει. Έτσι πολλές ιδέες ξεδιπλώνονται , καθώς αντικρίζουμε το απέραντο γαλάζιο και ακούγοντας το κύμα να ακουμπάει απαλά τα βότσαλα που με τόσο ταλέντο έχει σμιλεύσει η θάλασσα. Κοχύλια, βότσαλα, θαλασσόξυλλα είναι τα στοιχεία που η παράλια δίνει απλόχερα στους θαμώνες τις και που με τόσο πάθος τρέχουμε να μαζέψουμε για να διακοσμήσουμε έστω και μια γωνιά του σπιτιού μας. Τα τελευταία χρόνια όμως ,πολλά πλαστικά είναι αυτά που έχουν αλλοιώσει την ομορφιά της φύσης και έχουν καταστρέψει την πανίδα και την χλωρίδα των θαλασσών. Καιρός λοιπόν να το αλλάξουμε αυτό, και να προσπαθήσουμε το ‘άσχημο’ να το κάνουμε ιδανικό. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε κατασκευές-ιδέες που ελπίζουμε να φανούν χρήσιμες στο να διακοσμήσεις το εξοχικό , το μπαλκόνι , την κατοικία σου με στοιχεία της φύσης αλλά και γιατί όχι και με πλαστικά.

ΚΟΧΥΛΙΑ

1) Φ Ω Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α – Α Μ Π Α Ζ Ο Υ Ρ

Οι περισσότεροι από εμάς, σίγουρα θα έχουμε στο σπίτι μας παλιά φωτιστικά που χρειάζονται ανανέωση ή εδώ και καιρό επιθυμούμε να τα αλλάξουμε με ένα πιο μοντέρνο τύπο φωτιστικού. Μια καλή ιδέα για να αξιοποιήσουμε αυτά τα φωτιστικά είναι να τους δώσουμε μια νότα από θάλασσα, φτιάχνοντας τα με κοχύλια ή κελύφη από στρείδια. Παρακάτω θα πάρουμε μια γεύση από ένα χειροποίητο φωτιστικό φτιαγμένο από κέλυφος στρειδιών(που μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με κοχύλια) και επίσης θα αναφέρουμε τα υλικά τα οποία χρειάζονται έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτή η κατασκευή.

Πηγή: https://nourishandnestle.com/

Υλικά:

  • 83+ κελύφη στρείδια ή κοχύλια (η ποσότητα πάει ανάλογα με το μέγεθος του φωτιστικού
  • Συνδετικούς κρίκους που θα συνδέουν τα κελύφη ή σπάγκο

Πηγή: https://nourishandnestle.com/

2) Κ Ο Ρ Ν Ι Ζ Α

Το καλοκαίρι οι αναμνήσεις που αποκομίζεις είναι πολλές και σίγουρα θα θέλεις να αποθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Μια καλή ιδέα για να το κάνεις αυτό, είναι να πάρεις μια απλή κορνίζα, λίγα κοχύλια και μια κόλλα σιλικόνης και να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη να δημιουργήσει.

Πηγή: zlifetimes.com

Επίσης μια καλή & εύκολη ιδέα για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου είναι να προμηθευτείς χαρτόνι ή ύφασμα, κόλλα και κοχύλια. Τοποθετείς το χαρτόνι (μετρώντας βεβαία πρώτα την περίμετρο της κορνίζας και αμέσως μετά κόβεις το χαρτόνι στο ανάλογο μέγεθος) στο εσωτερικό της κορνίζας, και έπειτα τοποθετείς τα όστρακα-κοχύλια στο κάδρο στερεώνοντας τα και αυτά επίσης με κόλλα.

Πηγή: http://spirossoulis.com/

3)  Κ Η Ρ Ο Π Η Γ Ι Α

Λένε ότι οι πιο όμορφες βραδιές είναι οι καλοκαιρινές , γιατί όσο διαφορετικές κι αν είναι αυτές οι νύχτες μεταξύ τους πάντα θα έχουν το ίδιο φόντο. Τις βραδιές αυτές τις περνάς πάντα στην βεράντα, με την συντροφιά ενός δροσιστικού χυμού, κάτω από το φως του φεγγαριού αλλά και από το ημίφως που σου χαρίζουν τα κεριά. Έτσι η επόμενη ιδέα μας είναι να φτιάξουμε κηροπήγια που θα μας εξασφαλίσουν αυτή την ατμόσφαιρα.

Υλικά:

  • Γυάλινο δοχείο
  • Σχοινί
  • Κόλλα(Σιλικόνης)
  • Κοχύλια
  • Κερί

Πηγή: Pinterest

Πηγή: Deco- kitchen

4) ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΤΣΕΤΕΣ

Οι καλοκαιρινές βραδιές ενδείκνυνται για να μαζευτείς με φίλους και να δειπνήσεις. Σίγουρα θα θέλεις να είναι όλα υπέροχα ,και το τραπέζι διακοσμημένο στην εντέλεια. Σου έχω μια ιδέα που θα δώσει άλλη αίγλη στο τραπέζι σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι : κενά ρολά χαρτιού μπάνιου , σπάγκο , κόλλα, κοχύλια . Κόβεις το κενό ρολό χαρτιού μπάνιου σε ροδέλες , τοποθετείς το σπάγκο στο εσωτερικό της ροδέλας και κολλάς την μια άκρη του σπάγκου. Έπειτα αρχίζεις και γεμίζεις το ρολό ούτως ώστε να καλυφθεί το χαρτόνι με το σπάγκο. Τέλος κολλάς το κοχύλι επάνω στο σπάγκο.

Πηγή: Pinterest

ΒΟΤΣΑΛΑ

1) Σ Ο Υ Π Λ Α

Όλοι στην κουζίνα μας χρησιμοποιούμε σουπλά την ώρα του φαγητού. Έτσι για να δημιουργήσουμε ένα καλοκαιρινό σουπλά από βότσαλα θα χρειαστούμε:

Υλικά:

  • Βότσαλα
  • Δυνατή κόλλα (πωλείται στο εμπόριο)
  • Πλάκα από φελλό ή ένα λεπτό κομμάτι από χαλάκι εξώπορτας

Κόβεις ένα λεπτό κομμάτι από το χαλάκι εξώπορτας που έχεις προμηθευτεί από το εμπόριο, σε ότι σχέδιο επιθυμείς (στρογγυλό, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κτλ.) και έπειτα κολλάς προσεκτικά τα βότσαλα, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Πηγή: Pinterest

2) Δ Ι Α Κ Ο Σ Μ Η Τ Ι Κ Ο ΒΟΤΣΑΛΟ

Ένα απλό βότσαλο μπορεί να δώσει μια υπέροχη διακοσμητική πινελιά στο χώρο μας. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται πολύ λίγα πράγματα και άπλετη καλλιτεχνική ανησυχία.

Υλικά :

  • Ακρυλικοί μαρκαδόροι ή ακρυλικές μπογιές
  • Βερνίκι( για φινίρισμα)
  • Πινέλο (για τις ακρυλικές μπογιές)
  • Βότσαλα
  • Στάντ κορνίζας

Πηγή: Pinterest

3) ΒΟΤΣΑΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΜΒΑ

Με τα βότσαλα μπορούμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικά καλαίσθητους πίνακες που μπορούν να διακοσμήσουν τον χώρο μας. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καμβά ,κόλλα, βότσαλα και μαρκαδόρο ή μπογιά.

Πηγή: difno.gr

Πηγή: toftiaxa.gr

ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ

1) ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

Με την αλμύρα και τα κύματα ,τα ξύλα που υπάρχουν στην ακτή έχουν διαβρωθεί με συνέπεια να έχουν πάρει μια ιδιαίτερα ακατέργαστη μορφή. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε κατασκευές με σύμμαχο την θάλασσα και την φύση. Πολλοί από εμάς έχουμε καθρέφτες στο σπίτι μας που έχουν σκουριάσει ή που έχουν σπάσει και επιθυμούμε να τους φτιάξουμε είτε γιατί έχουν συναισθηματική αξία είτε γιατί μας αρέσουν.

Υλικά :

  • Κόλλα
  • Θαλασσόξυλα
  • Καθρέπτες

Πηγή: texnotropieskaidiakosmisi

2) ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ  ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΑ

Μια επίσης καλοκαιρινή κατασκευή που οι περισσότεροι έχουμε συνήθως ,σε εξωτερικούς χώρους είναι τα κρεμαστά διακοσμητικά. Η κατασκευή τους είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ξύλο, σχοινί , σπάγκο ή πετονιά, χάντρες ή κοχύλια(τα οποία θα έχουν τρύπα για να περάσει ο σπάγκος).

Πηγή: kallitexnikesdimiourgies.gr , exypnes-idees.gr

ΠΛΑΣΤΙΚΟ

1) ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ

Τα πλαστικά σκουπίδια στη θάλασσα είναι μια μάστιγα για το περιβάλλον. Όλο και περισσότερα πλαστικά κατακλύζουν τις θάλασσες και ρυπαίνουν τον υδάτινο κόσμο μας. Μια λύση για να αρχίζει να μειώνεται αυτή η μάστιγα είναι μόλις βλέπουμε πλαστικό στην θάλασσα να το μαζεύουμε και να το ανακυκλώνουμε είτε να το αξιοποιούμε. Πώς; Θα σου δώσω ιδέες σχετικά με το πως μπορείς ένα πλαστικό να το μεταμορφώσεις σε χρήσιμο αντικείμενο για το σπίτι σου.

Υλικά:

  • Μπουκάλι
  • Σχοινί ή σπάγκο
  • Κόλλα
  • Μαχαίρι ή ψαλίδι
  • Χώμα
  • Φυτά

Βεβαιωθείτε ότι η φιάλη είναι καθαρή. Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι κόψτε ένα ορθογώνιο στο μπουκάλι σας. Έπειτα τοποθετείστε την μια άκρη του σπάγκου στο στόμιο του μπουκαλιού και κολλήστε το. Αρχίστε να γυρνάτε το σπάγκο γύρω από το μπουκάλι ούτως ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Τέλος, τοποθετείστε το χώμα και το φυτό μέσα στο άνοιγμα του μπουκαλιού.

Πηγή: DipFeed.com

2) ΚΕΡΙΑ

Κόψτε τα πέταλά σας από ένα μπουκάλι γάλακτος καθώς και ένα στρογγυλό κομμάτι για το κέντρο. Το στρογγυλό κομμάτι πρέπει να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το κερί με μπαταρία που χρειάζεστε . Έπειτα κολλήστε τα πέταλα στο στρογγυλό κομμάτι που κόψατε. Ξεκινήστε από το μικρότερο πέταλο προς το μεγαλύτερο. Παρακάτω θα δείτε τις οδηγίες με την βοήθεια της εικόνας βήμα – βήμα.

Πηγή: Pinterest

Τζίνα Ζωγράφου, Οικονομολόγος

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

𝐼'𝓂 𝒶𝓃 𝐸𝒸𝑜𝓃𝑜𝓂𝒾𝓈𝓉 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝓂𝒶𝓈𝓉𝑒𝓇 𝒾𝓃 𝑀𝐵𝒜 𝒜𝒸𝒸𝑜𝓊𝓃𝓉𝒾𝓃𝑔, 𝓈𝓉𝓊𝒹𝒾𝑒𝒹 𝒾𝓃 𝓉𝒽𝑒 𝒩𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃𝒶𝓁 𝒶𝓃𝒹 𝒦𝒶𝓅𝑜𝒹𝒾𝓈𝓉𝓇𝒾𝒶𝓃 𝒰𝓃𝒾𝓋𝑒𝓇𝓈𝒾𝓉𝓎 𝑜𝒻 𝒜𝓉𝒽𝑒𝓃𝓈. 𝔹𝕖 𝕡𝕒𝕣𝕥 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖 𝕤𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕟𝕠𝕥 𝕥𝕙𝕖 𝕡𝕠𝕝𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟
Close