Μια φάλαινα 30 μέτρα ύψους από πλαστικό στη Bruges στο Βέλγιο!

Απαντώντας στο θέμα του 2018 της Triennial της Bruges, το “Liquid City”, η εταιρεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής STUDIOKCA του Μπρούκλιν σχεδίασε μια ψηλή γλυπτική φάλαινα ύψους 38 ποδιών αποτελούμενη από πάνω από πέντε τόνους πλαστικού που έλκονται από τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό. Το στούντιο, με επικεφαλής τον Jason Klimoski και τον Lesley Chang, ήθελε να εξετάσει πώς πόλεις από όλο τον κόσμο συμβάλλουν στα απόβλητα που έχουν συσσωρευτεί στους ωκεανούς μας – το απορριφθέν πλαστικό που πλένει τις ακτές μας, θέτει σε κίνδυνο και σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή.

Ο ουρανοξύστης περιέχει πλαστικά απορρίμματα ύψους 4.000 τετραγωνικών ποδιών, τα οποία είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι στους 150 εκατομμύρια τόνους πλαστικών που κυκλοφορούν σήμερα στις θάλασσές μας. Η STUDIOKCA συνεργάστηκε με το Ταμείο Άγριας Ζωής της Χαβάης για τον συντονισμό πολλών καθαρισμών στην παραλία, και έτσι η ομάδα βρήκε το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού για τη φάλαινα των 10.000 λιβρών.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού όπου ¨κολυμπάνε¨ στον ωκεανό, στους ωκεανούς μας, στους ωκεανούς που μοιραζόμαστε”, λέει ο Klimoski σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε για το έργο. “Υπάρχει περισσότερο πλαστικό που κολυμπάει στους ωκεανούς παρά φάλαινες. Έτσι μια ευκαιρία όπως αυτή για να δείξει το είδος και η ποσότητα του πλαστικού που καταλήγει στους ωκεανούς μας είναι πραγματικά σημαντικό”.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία της ομάδας πίσω από τη φάλαινα μεγάλης κλίμακας στον ιστότοπό της.

There is art in you,

Christina

(Δείτε το σχετικό βίντεο)

Original post: www.thisiscolossal.com

#news

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close