Δείξε μου τα σκουπίδια σου να σου πω ποιος είσαι

Αν κάποιος κοίταζε στους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης, αλήθεια τι θα μάθαινε για σένα;

Ίσως ότι είσαι της υγιεινής διατροφής ή μήπως… τρελαίνεσε για junk food. Μπορεί να καπνίζεις ή… είναι κάποιες βραδιές, που θα πιείς και λίγο παραπάνω.

Ακόμη, αυτό που σίγουρα θα διαπίστωνε για σένα είναι, ότι ξεχνάς τις επαναχρησιμοποιούμενες σου τσάντες και γι’ αυτό έχεις μαζέψει τσάντες μιας χρήσης.

Από την άλλη, μπορεί να μάθαινε ότι είσαι εξαιρετικός με την διαχείριση των σκουπιδιών, είναι  όσα έχεις, τα ανακυκλώνεις σωστά.

Εκεί που πραγματικά θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορούμε να ταξινομήσουμε τα σκουπίδια μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ως ‘αποδεικτικά’ στοιχεία για να εντοπίσουμε που εν τέλη είμαστε σπάταλοι . Βρείτε την απάντηση στα σκουπίδια σας, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Zero Waster ποιο είναι το πρώτο βήμα στο ταξίδι για μηδενικά απόβλητα πιθανότατα θα σας πει να κοιτάξετε πρώτα στον κάδο των απορριμμάτων σας. Αρχικά, κοιτάξτε μέσα στον κάδο απορριμμάτων και στους κάδους ανακύκλωσης και κάντε μια λίστα με τι πετάτε πιο συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε τι από τα πράγματα που χρησιμοποιείτε έχει περισσότερα απορρίμματα και έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα από αυτά.

Άρθρα που θα σας βοηθήσουν:

 

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close