4 απλά βήματα για να αποφύγεις όσο το δυνατόν τα fast food απoρρίμματα

Οι περισσότεροι από έμας υποκύπτουμε στον πειρασμό του γρήγορου φαγητού  παρότι γνωρίζουμε καλά ότι είναι ανθυγιεινό σε σχέση με το σπιτικό φαγητό. Αρχικά, το προτιμάμε γιατί είναι γρήγορο, έχει πολύ μεγάλη ποικιλία και το κυριότερο; Είναι νόστιμό! Ακόμη, είναι μια εύκολη λύση για όταν ταξιδεύουμε ή είμαστε μακρυά από το σπίτι μας. 

Ωστόσο, το έτοιμο φαγητό δεν είναι η πιο μηδενική επιλογή απορριμμάτων, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειώσουμε δραστικά την ποσότητα των απορριμάτων αυτών. 

1. Δείτε πρώτα τις σάλτσες και αλοιφές που έχετε ήδη στο σπίτι, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα,  ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τις έτοιμες σάλτσες των fast food

2. Αποφύγετε να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου και απλά πηγαίνετε κατευθείαν απο το μαγαζί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε καλύτερα να συνεννοηθήτε με τον υπάλληλο ότι δεν χρειάζεστε κανένα από τα επιπλέον αντικείμενα που ρίχνονται αυτόματα μέσα στην τσάντα (χαρτοπετσέτες, πλαστικά μαχαιροπίρουνα κτλ.).  Ταυτόχρονα χρησιμοποίηστε την δικιά σας πάνινη τσάντα

3. Εαν πρόκειται να παραγγείλετε αναψυκτικό ή νερό τότε φέρετε από το σπίτι το δικό σας θερμό ή βάζο και ευγενικά ζητήστε να σας το γεμίσουν. Μην ξεχνάτε τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια σας!

4. Κομποστοποιήστε τα περιτυλίγματα χαρτιού σας, όπως εκείνα που περιβάλλουν τα μπιφτέκια  καθώς και τα κουτιά πίτσας ή τουλάχιστον επιτυγχάνετε την ανακύκλωση των μερίδων που δεν είναι λιπαρές.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close
EnglishGreekSpanish