Ανακύκλωσε τα παλιά σου βιβλία, κρατώντας τα έτσι για μια ολόκληρη ζωή

Ήρθες αντιμέτωπ@ με μια στοίβα από βιβλία; Βρες παρακάτω 4 απλές συμβουλές για τα πως να κρατήσεις τα βιβλία σου πριν φτάσουν στην έσχατη λύση του κάδου ανακύκλωσης.

1. Δώρισέ το

Μια απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι, να δώσεις το βιβλίο σε φίλους ή συνάδελφους σου ή σε οποιονδήποτε θεωρείς εσύ ότι θα το αξιοποιήσει. Μια ακόμη ιδέα είναι  να δωρίσεις τα παλιά σου βιβλία, σε οργανισμούς, φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που θα τα δεχτούν μετά χαράς.

2. Πούλησέ το

Η λύση που ψάχνεις έρχεται με το metabook του Δημήτρη Σαββόπουλου. Εμπνευσμένος από το Zero Waste Lifestyle, ο ίδιος θέλησε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα πώλησης μεταχειρισμένων βιβλίων στην Ελλάδα, έτσι ώστε κανένα βιβλίο να μην πετιέται.

Βρείτε περισσότερα για το metabook, εδώ.

3. Δημιούργησε

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσεις κάτι όμορφο από τα βιβλία που δεν χρειάζεσαι πια. Το Pinterest είναι γεμάτο με τέτοιες ιδέες που μπορείς εύκολα να φτιάξεις μόνο σου.

4. Εκκαθάριση Τώρα

Αν πιστεύεις ότι δεν κατάφερες τίποτε από τα παραπάνω τότε ξεκίνησε πάλι μια πιο προσεκτική εκκαθάριση της βιβλιοθήκης σου και αυτή την φορά κάν’ το με την παρουσία φίλων ή συγγενών. Σαν ένα βιβλιοπάζαρο δηλαδή!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close