Είσαι έτοιμ@ για το φετινό Plastic Free July; & |plastic free guide for download|

Το #PlasticFreeJuly έφτασε! Μερικοί από εσάς μπορεί να είστε νέοι στο Plastic Free July, ενώ άλλοι να έχετε ήδη πάρει μέρος σε αυτήν την πρόκληση τα προηγούμενα χρόνια. Όπου κι αν βρίσκεστε, το Plastic Free July είναι εδώ και είναι για όλους.

Το Plastic Free July είναι μία παγκόσμια καμπάνια που ξεκίνησε το 2017 και διευθύνεται από το Plastic Free July Foundation, ένα εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Η αποστολή τους είναι να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα που μειώνει δραστικά τη χρήση πλαστικών και βελτιώνει την ανακύκλωση. Το όραμά τους είναι ένας κόσμος χωρίς πλαστικά.

Δέξου την πρόκληση των 31 ημερών, τώρα!

Αρχικά μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου στο επίσημο site, εκεί θα λαμβάνεις ενημερωτικά emails και tips από την ομάδα του Plastic Free July. Αφού ολοκλήρωσες την εγγραφή σου, ήρθε η ώρα να προετοιμαστείς, ώστε να μην πιαστείς αδιάβαστος την 1η Ιουλίου. Θα σε βοηθήσει το παρακάτω ημερολόγιο, όπου θα είναι ο οδηγός σου γι’ αυτόν τον μήνα.

Κατέβασέ το στα ελληνικά και στα αγγλικά στους παρακάτω συνδέσμους:

Plastic Free July Guide In Greek

Plastic Free July Guide In English

Εν ολίγοις, η πιο απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το πλαστικό είναι, να χρησιμοποιείς το παγούρι σου για το νερό και το θερμό σου για τον καφέ μαζί με τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια. Ακόμη, όταν πηγαίνεις σούπερ μάρκετ, αρνήσου την πλαστική σακούλα, φρόντισε να έχεις την δικιά σου υφασμάτινη τσάντα. Επικεντρώσου κυρίως σε πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στο σπίτι σου ή στο περιβάλλον που εργάζεσαι. Αντικείμενα όπως, δοχεία από take away φαγητό, αλουμινόχαρτο,  πλαστική μεμβράνη και πλαστικές σακούλες είναι μερικά από τα πράγματα που βρίσκονται καθημερινώς στους κάδους απορριμάτων του σπιτιού μας. Υπάρχουν εναλλακτικές και σαφώς πολλές ιδέες για να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να απαλλαγούμε από τα πλαστικά. Μαζί μπορούμε να είμαστε η αλλαγή, μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι μεγαλύτερο.

Καλή επιτυχία!

*Stay tuned για άρθρα αλλά και για πολλές φωτογραφίες και tips για το Plastic Free July*.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

 

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close