Μερικοί τρόποι για να ενθαρρύνετε τους γονείς σας να δρουν πιο βιώσιμα

Τι μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνετε τους γονείς σας να αποκτήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής;

Δώστε το παράδειγμα

Αφιερώσετε χρόνο για να εφαρμόσετε βιώσιμες πρακτικές για ολόκληρο το νοικοκυριό έτσι το πάθος και το κίνητρό σας θα κανει τους γονείς σεβαστούν αυτή την προσπάθεια.

Συζητήστε το

Συζητήστε με τους γονείς σας σχετικά με το γιατί η βιωσιμότητα έχει σημασία για εσάς και τι σημαίνει για το μέλλον σας και δώστε τους στατιστικά δεδομένα και δεδομένα από έρευνες.

Συμβιβασμός και συνεργασία

Να είστε υπομονετικοί και ήρεμοι – μην διαφωνείτε ή κατηγορείτε τους γονείς σας. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές.

Δείξτε τους τα οικονομικά οφέλη

Συζητήστε τα οικονομικά οφέλη ενός οικολογικού τρόπου ζωής ώστε να καταλάβουν πως η βιωσιμότητα μπορεί να βοηθήσει το νοικοκυριό.

Πολλοί από εμάς είμαστε παθιασμένοι και ενθουσιώδεις για ένα βιώσιμο μέλλον και οι πιθανότητες είναι ότι οι γονείς θα εκτιμήσουν και θα σεβαστούν αυτήν την πρωτοβουλία. Έτσι, μην απογοητευτείτε εάν οι γονείς σας δεν είναι τόσο eco-friendly όσο εσείς σε αυτά που θεωρείτε σημαντικά, συζητήστε μαζί τους και μπορεί να εκπλαγείτε από όλα οικολογικά tips που μπορεί να εφαρμόζουν χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close
EnglishGreekSpanish