Το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις φέτος τα Χριστούγεννα

Οι ημέρες των γιορτών πλησιάζουν και μαζί με αυτές έρχεται και η συνήθεια της ανταλλαγής δώρων με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε.

Η προσφορά των δώρων είναι ένα σημαντικό κομμάτι που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε την περίοδο των γιορτών. Αναμφίβολα, μέσα από αυτή την πράξη προσπαθούμε να δείξουμε αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη.

Πολλοί, αναζητώντας το τέλειο δώρο επενδύουν κάθε χρόνο αμέτρητες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο και αρκετά χρήματα για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Για φέτος όμως, αυτό το δώρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζεις και σίγουρα είναι πανεύκολο να το βρεις.

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις είναι, να είσαι εκεί με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους και να εστιάσεις την προσοχή σου στα άτομα αυτά, να τους αφιερώσεις χρόνο, χωρίς βέβαια να ξεχάσεις τον εαυτό σου.

Αν δεν ξέρεις πως να το επιτύχεις αυτό, σου έχουμε τις καλύτερες ιδέες για αξέχαστες γιορτές:

1. Κλείσε τις ειδοποιήσεις του κινητού σου

Μην σπαταλήσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κοιτάξεις το κινητό σου στο γιορτινό τραπέζι. Τα αγαπημένα σου πρόσωπα βρίσκονται εκείνη την στιγμή όλα γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, άρα επικεντρώσου στο παρόν και στα πράγματα που κάνεις για εκείνη την στιγμή.

2. Γίνε ξανά παιδί

Τα Χριστούγεννα, είναι συναίσθημα παιδικό, αθώο γεμάτο αγάπη και ξεγνοιασιά. Τα παιδιά ζουν τα πάντα σε κάθε στιγμή, ολοκληρωτικά. Παίξε μαζί τους και μάθε να είσαι χαρούμενος όσο και αυτά.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό σ’ αυτόν τον κόσμο, από το να ξυπνάς το

πρωί των Χριστουγέννων και να μην είσαι παιδί’.

Erma Bombeck

3. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Σταμάτησε να ‘τρέχεις’. Αφιέρωσε χρόνο όχι μόνο στην οικογένεια και τους φίλους, αλλά πρωτίστως στον εαυτό σου. Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να το επιτύχεις. Πάρε μια ανάσα και έστω και μία δόση ευτυχίας που χάνεις μέσα από την ρουτίνα και τις καθημερινές υποχρεώσεις.

4. Πρόσφερε την βοήθεια σου

Αναζήτησε αυτές τις ευκαιρίες και πρόσφερε την βοήθεια σου στον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα ή πιο απλά στην μητέρα και στον πατέρα σου. Προγραμμάτισε να βοηθήσεις μικρά παιδιά και οικογένειες, κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα ρούχων και παιχνιδιών, ότι δεν χρειάζεσαι είναι ευκαιρία να το δωρίσεις και να βοηθήσεις παράλληλα οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close