Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τσόφλια των αυγών στον κήπο μας;

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια ομελέτα ή θα καθαρίσετε ένα αυγό, κρατήστε τα τσόφλια και μην τα πετάξετε. Απλώς ξεπλύνετέ τα, σπάστε τα σε μικρότερα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο χωρίς να το κλείσετε για να στεγνώσουν. Μην ανησυχείτε δεν θα μυρίσουν καθόλου, σας διαβεβαιώ!

Όταν συγκεντρώσετε αρκετά περιβλήματα αυγών στο βάζο, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με 3 τρόπους που θα ωφελήσουν τον κήπο σας.

1. Ως λίπασμα

Αρχικά, θρυμματίστε τα τσόφλια αυγών, χτυπώντας τα σε ένα γουδί μέχρι να γίνουν άσπρη σκόνη ή βάλετε τα στο μπλέντερ για να διαλυθούν. Έπειτα, μπορείτε είτε να τα τοποθετήσετε απευθείας στο έδαφος, είτε να τα πασπαλίσετε γύρω από το φυτό σας. Το ασβέστιο που περιέχουν είναι απαραίτητο για το χώμα, το οποίο χρειάζεται μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του φυτού.

2. Ως επίστρωμα

Μια ακόμη χρήση τους είναι να τα ρίξετε γύρω και ανάμεσα στα φυτά σας, θα αποκαταστήσουν έτσι τα επίπεδα ασβεστίου στο έδαφος, ενώ παράλληλα θα ομορφύνουν την αισθητική του κήπου σας. 

3. Ως απωθητικά

Τέλος, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μεγάλα κομμάτια από τσόφλια αυγών γύρω από τα φυτά σας, ώστε να αποτρέψετε την είσοδο των σαλιγκαριών και των γυμνοσάλιαγκων. Οι αιχμηρές άκρες των τσοφλιών θα εμποδίσουν τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες και να είστε σίγουροι θα εγκαταλείψουν σύντομα τον κήπο σας.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close