Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε τον δικό μας ζωμό λαχανικών με φρέσκα λαχανικά!
Θα χρειαστούμε 1 κιλό λαχανικά:
- 1 μεγάλο σέλερι
- 1 ματσάκι μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια
- 4 καρότα
- 1 κρεμμύδι άσπρο
- 1 πιπεριά
- 4 πράσα
- 3 κ.σ χοντρό αλάτι
- 1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 ώρες. Στην συνέχεια πολτοποιούμε, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, όταν παγώσει το κόβουμε σε κύβους για να μας διευκολύνει στο μαγείρεμα. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 6 μήνες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό σε όλα τα φαγητά ως ενισχυτικό γεύσης.
Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!