7 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές μας εφημερίδες

Αντί να ανακυκλώσουμε κατευθείαν τις εφημερίδες μας αφού τις διαβάσουμε μπορούμε να τις επαναχρησιμοποιήσουμε ώστε να μας φανούν διπλά χρήσιμες!

Θα εκπλαγείτε από τις πόσες χρήσεις μπορεί να έχει μια παλιά εφημερίδα. Δείτε παρακάτω 7 έξυπνους τρόπους.

1. Κατασκευές

Αν έχετε παιδιά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την τεχνική papier-mâché για να φτιάξετε διάφορα αντικείμενα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι παλιές εφημερίδες, αλεύρι και νερό. Στη συνέχεια μπορείτε να χρωματίσετε και να διακοσμήσετε ό,τι αντικείμενα φανταστείτε να φτιάξετε. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως:

Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε ανακυκλωμένο χαρτί με σπόρους λουλουδιών.

2. Συσκευασία δώρων

Τα περιτυλίγματα δώρων δεν ανακυκλώνονται γι αυτό μπορούμε να τυλίξουμε τα δώρα μας με εφημερίδα, κάνοντάς τα μοναδικά.

Πηγή: ooshybooshy.com/diy-newspaper-gift-wrap/

3. Γλαστράκια σπόρων

Όταν θέλουμε να φυτέψουμε σπόρους λουλουδιών ή λαχανικών δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε γλαστράκια αλλά εφημερίδες, δείτε πως στο παρακάτω βίντεο:

4. Ως επένδυση στα συρτάρια και στα ράφια

Οι επενδύσεις για τα ράφια και τα συρτάρια είναι από πλαστικό υλικό και δεν είναι ανακυκλώσιμες. Επενδύοντας τα ράφια και τα συρτάρια μας με εφημερίδες μπορούμε να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και να τις αντικαταστήσουμε πολύ εύκολα όποτε χρειάζεται.

5. Επένδυση συρταριού φρούτων και λαχανικών

Επίσης, μπορούμε να τοποθετήσουμε εφημερίδες στο κάτω μέρος του συρταριού φρούτων και λαχανικών στην φρουτιέρα ή στο ψυγείο μας. Οι εφημερίδες θα διατηρήσουν το ψυγείο και την φρουτιέρα καθαρά και απαλλαγμένα από οσμές.

6. Στο εσωτερικό των παπουτσιών ώστε να μην χάσουν την φόρμα τους

Τα παπούτσια, οι μπότες και οι τσάντες μας μπορούν πολύ εύκολα να χάσουν το σχήμα τους όταν δεν χρησιμοποιούνται ή όταν αποθηκεύονται. Μπορούμε λοιπόν να γεμίσουμε τα αντικείμενα μας με εφημερίδες ώστε να μην χάσουν το σχήμα τους.

7. Καθαρισμός παραθύρων

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές εφημερίδες με διάλυμα ξυδιού και νερού ώστε να καθαρίσουμε τα τζάμια των παραθύρων αποτελεσματικά.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close