
Μαλακά μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αυγά και βούτυρο. Ταιριάζουν σε vegan διαιτολόγιο και είναι κατάλληλα και για την περίοδο της νηστείας. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών λόγω της μπανάνας και του πορτοκαλιού που περιέχουν.
Θα χρειαστούμε:
- 2 κούπες βρώμη
- ½ κούπα ινδοκάρυδο
- Χυμό και ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1/4 της κούπας ζάχαρη ή 2 κ.σ σιρόπι αγαύης ή 2 κ.σ μέλι (non vegan)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς ή 100 gr. σταγόνες μαύρη κουβερτούρα
- 1 κ.γ μπεΐκεν πάουντερ
- 1κ.γ σόδα
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Αρχικά λιώνουμε την μπανάνα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μέλι, το ελαιόλαδο το μπεΐκεν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ανακατεύουμε ξανά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βρώμη ακόμα αν το μείγμα μας βγει μαλακό έτσι ώστε να πλάθονται πιο εύκολα. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά και στην συνέχεια τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία πατάμε λίγο από πάνω ώστε να πλατύνουν ελαφρώς και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 °C. Δεν φουσκώνουν πολύ οπότε μπορούμε να υπολογίσουμε το μέγεθός τους.
Καλή επιτυχία,
Μίνα Τσακίρη
Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!
