
Τα πορτοκάλια αυτή την εποχή είναι στη πλήρη ωρίμανσή τους μπορούμε, λοιπόν πολύ ευκολα να βρούμε μεγάλα και νόστιμα πορτοκάλια και να φτιάξουμε μια υπέροχη και εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι.
Θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό πορτοκάλια (ακέρωτα)
- 1 μήλο
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμός από μισό λεμόνι
Αρχικά βράζουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα για ένα τέταρτο, στην συνέχεια αδειάζουμε το νερό, γεμίζουμε την κατσαρόλα με καινούργιο νερό και βράζουμε ξανά περίπου για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Στην συνέχεια σουρώνουμε το νερό και αφήνουμε τα πορτοκάλια να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε κουκούτσια αν υπάρχουν. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια ένα ένα στο μπλέντερ, πολτοποιούμε επίσης και το μήλο (με την φλούδα) χωρίς τα κουκούτσια του.

Ρίχνουμε τον πολτό από τα πορτοκάλια και το μήλο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και 1 κιλό ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα (περίπου μισή ώρα), όταν έχει δέσει προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι και κατεβάζουμε από την φωτιά. Μόλις κρυώσει βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Έτοιμη!
Tip: Εκτός από να την καταναλώσουμε απευθείας μπορούμε να τη χρησιμοποίησουμε και για συνταγές ζαχαροπλαστικής όπως στην πορτοκαλόπιτα στα κέικ (1-2 κ.σ στο μείγμα για κέικ) αλλά και φτιάχνοντας πάστα φλώρα!
Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!