Τσάι για αδυνάτισμα

Κάποιες από τις ιδιότητες των βοτάνων είναι το αδυνάτισμα και η αποτοξίνωση. Το πράσινο τσάι και η Λουΐζα θα μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους αλλά και σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Το πράσινο τσάι είναι ο αρχηγός της απώλειας βάρους. Πίνεται εδώ και αιώνες στην Κίνα αλλά και στην Ιαπωνία. Είναι σημαντικό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου αλλά και στις καρδιακές παθήσεις επίσης, το συγκεκριμένο βότανο καταπολεμά την παχυσαρκία, τη μείωση της περιφέρειας και συμβάλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ενδείκνυται να πίνουμε 3-5 φλιτζάνια την ημέρα.

    • Βράζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι και αφήνουμε για 3-5 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια φλούδα λεμόνι ή λίγο στυμμένο λεμόνι για παραπάνω αποτοξίνωση.

Τα φύλλα της Λουΐζας βοηθούν επίσης στο κάψιμο του λίπους. Η Λουΐζα έχει πολλές ευεργετικές δράσεις και συμβάλει στη αύξηση του μεταβολισμού. Η έντονη διουρητική ιδιότητα θα σας κάνει να χάνετε υγρά που είναι αποθηκευμένα στο λιπώδη ιστό ακόμα, καταπολεμά την κακοσμία του στόματος αλλά είναι και αποτελεσματικό τονωτικό. Η Λουΐζα ανθίζει το καλοκαίρι και φυτρώνει στις άκρες των εξοχικών δρόμων. Ενδείκνυται να πίνουμε ένα φλιτζάνι 20 λεπτά πριν από τα κύρια γεύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν καίμε λίπος μόνο με αφεψήματα αλλά και με καθημερινή σωματική άσκηση.

    • Βράζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε 5-6 φύλλα και τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά στην συνέχεια σουρώνουμε το τσάι από τα φύλλα και πίνουμε.

Tip: Για να έχουμε διαθέσιμο πάντα το τσάι μας μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ποσότητα και να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο, διατηρείται για πολλές μέρες και είναι ένα δροσερό αναψυκτικό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Cheers!

Άρτεμις

Oceanologist, MSc
Close