Ποδηλατάδα θα σε πάω | Bike Friendly Hotels

Θέλετε να πάτε διακοπές αλλά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το ποδήλατό σας; Τότε διαλέξτε ένα δωμάτιο στα ‘φιλικά προς τον ποδηλάτη’ ξενοδοχεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Το ποδήλατο είναι ένα ένα ευχάριστο μέσο μετακίνησης και φιλικό προς το περιβάλλον προσφέρεται για ψυχαγωγία, ημερήσιες εκδρομές ή πολυήμερα ταξίδια και γενικότερα για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι το ποδήλατο αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τρόπο μετακίνησης των τουριστών και συνιστάται κυρίως σε μικρά νησιά, αφού μπορείς να τα γνωρίσεις μόνο κάνοντας ποδήλατο.

Σ’ ένα πιστοποιημένο «Bike Friendly» ξενοδοχείο θα βρείτε πληροφορίες, φυλλάδια, χάρτες και προτάσεις για ποδηλατικές διαδρομές , καθώς και ένα εξειδικευμένο προσωπικό για διοργάνωση εκδρομών προσαρμοσμένες πάντα στις δυνατότητες του κάθε ταξιδιώτη. Ακόμη, τα ξενοδοχεία προσφέρουν ένα κλειστό χώρο στάθμευσης, ένα σετ εργαλείων για επισκευές και υπηρεσίες πλυντηρίου με χαμηλό κόστος.

Το συγκεκριμένο σήμα «Bike Friendly», που φέρουν τα ξενοδοχεία αυτά, λειτουργεί από το 2016 και απονεμήθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Η ΝΑΤΤΟΥΡ προωθεί την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στον ποδηλατικό τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα μιλάμε για 80 ξενοδοχεία και καταλύματα, 15 συνεργαζόμενες ποδηλατικές εταιρείες και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Το καθένα από αυτά ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών τους και την εξυπηρέτηση τους απέναντι στον πελάτη-ποδηλάτη.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το ποδήλατο, αποτελεί εκτός από ένα μεταφορικό μέσο, ένα μέσο άθλησης και τόνωσης της φυσικής και ψυχικής μας υγείας.

Enjoy!

Kelly

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close