Αρωματοθεραπεία στο σπίτι –Summer edition

Αδιαμφισβήτητα, τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα τόσο τη διάθεση όσο και την ψυχολογία μας. Μόλις μυρίσουμε κάτι, κατευθείαν το μήνυμα καταγράφεται στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχει την αντίδραση του σώματος αλλά και του συναισθήματος σε αυτή τη μυρωδιά.

Είτε πρόκειται για ένα φρέσκο φύλλο λεβάντας, έναν ανθισμένο κήπο ή ένα κέικ σοκολάτας, η αντίδραση του ανθρώπου στην μυρωδιά είναι πολύ ισχυρή. Η ουσία των φυτών διοχετεύεται στη συνείδησή σου με απίστευτη ευκολία διοχετεύεται στη συνείδησή σου με τέτοια ευκολία ώστε να μπορέσεις να ενισχύσεις όλες τις αισθήσεις σου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Θεραπευτική χρήση αρωματικών φυτών, δηλαδή των φυτών που παράγουν αιθέρια έλαια, συναντάμε για πρώτη φορά στους Αβορίγινες της Αυστραλίας, περίπου 40.000 χρόνια πριν. Με μόλις μερικές σταγόνες τονωνόμαστε και αναζωογονούμαστε. Γιατί να δοκιμάσουμε, όμως, αρωματοθεραπεία στο σπίτι; Τα αιθέρια έλαια έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Είτε τα διαχέουμε στον αέρα για εισπνοές είτε τα διαλύουμε στο νερό όταν κάνουμε μπάνιο είτε τα αναμειγνύουμε με το νερό, μπορούν να κάνουν θαύματα στον οργανισμό μας. Παράλληλα, τα αιθέρια έλαια μπορούμε να τα διαλύσουμε μέσα σε έλαια βάσης και να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο ή το σώμα μας.

Αναζωογονητικό πρωινό άρωμα

Ίσως είσαι μετά από ένα jet lag ή μετά από ένα καλοκαιρινό hangover, τότε το κίνητρο για να ξυπνήσεις είναι ένα δυνατό άρωμα της φύσης.

  • Λεβάντα, 10 σταγόνες
  • Σανταλόξυλο, 9 σταγόνες
  • Λεμόνι, 6 σταγόνες
  • Γεράνι, 5 σταγόνες
  • Ένα γυάλινο δοχείο 60ml

Βάζουμε όλα τα υλικά στο γυάλινο δοχείο. Πριν από κάθε χρήση το ανακινούμε καλά.

Μερικές σταγόνες πριν φύγεις από το σπίτι πίσω από τον λαιμό και πίσω από τα αυτιά θα σε αναζωογονήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας!

Βασιλική Ματθαίου,

Χημικός Μηχανικός MSc

Σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το!

Chemical Engineer, MSc
Close