Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε plastic free;

Είτε πρόκειται για διακοπές, για ένα Σαββατοκύριακο, είτε για ένα επαγγελματικό ταξίδι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης. Ο προγραμματισμός είναι τα πάντα. Δεν χρειάζεται όμως να κρίνουμε τον εαυτό μας σκληρά αν δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο, απλά να προσπαθήσουμε για το καλύτερο που μπορούμε. Δείτε παρακάτω τα βασικά σημεία που πρέπει να λάβουμε υπόψιν όταν ταξιδεύουμε για να αποφύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης.

1. Μπουκαλάκι νερού

Το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού είναι απαραίτητο για το ταξίδι μας. Πλέον υπάρχουν πολλά μέρη για να ξαναγεμίσουμε το μπουκάλι μας και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να το ζητήσουμε. Πολλά αεροδρόμια διαθέτουν βρύσες πόσιμου νερού οπότε μόλις περάσουμε τον έλεγχο μπορούμε να γεμίσουμε το μπουκάλι μας και να το έχουμε μαζί στην πτήση επίσης μπορούμε να ζητήσουμε να μας τον γεμίσουν μέσα στο αεροπλάνο.

2. Τσάντες πολλών χρήσεων

Η επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα μας είναι απαραίτητη σε κάθε ταξίδι καθώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως κανονική τσάντα για το πορτοφόλι και τα πράγματα μας, για τα ψώνια μας, ως τσάντα παραλίας και πολλά άλλα.

3. Επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια

Είναι πολύ εύκολο να έχουμε μαζί μας ένα επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι και ένα σετ μαχαιροπίρουνα καθώς δεν πιάνουν καθόλου χώρο. Έτσι θα αποφύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης από τους καφέδες και το γεύμα μας.

4. Τα δικά μας καλλυντικά – προϊόντα περιποίησης

Έχουμε μαζί τα δικά μας προϊόντα για ντους, έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τα μίνι σαμπουάν του ξενοδοχείου και τις λοσιόν σώματος.

4. Μπολάκια, κερομάντηλα βάζα

Τα μπολ, τα κερομάντηλα και τα βάζα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα κατά την διάρκεια του ταξιδιού για να μεταφέρουμε φαγητό αλλά και για να αποθηκεύσουμε τα υπολείμματα φαγητού μέχρι να βρούμε κάποιον κάδο κομποστοποίησης για να τα πετάξουμε.

5. Φαγητό για το ταξίδι

Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσουμε έτοιμα γεύματα χωρίς πλαστική συσκευασία ενώ ταξιδεύουμε, έτσι ετοιμάζουμε τα δικά μας σνακ για το ταξίδι που εκτός από plastic free είναι και πιο υγιεινά.

Δείτε ακόμα πως μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το με κάποιον που ταξιδεύει συχνά!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close