Ημέρα της Γης 2023 | Επενδύστε στον πλανήτη μας

H Ημέρας της Γης έφτασε και όπως κάθε χρόνο, σήμερα 22 Απριλίου, γιορτάζουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις και κινητοποιήσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το θέμα για την Ημέρα της Γης για το 2023 είναι ‘Επενδύστε στον πλανήτη μας’.

«Το 2023 πρέπει να βρεθούμε ξανά μαζί, σε συνεργασία για τον πλανήτη. Οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και η κοινωνία των πολιτών είναι εξίσου υπεύθυνες για την ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης και το άναμμα της σπίθας για την επιτάχυνση της αλλαγής για ένα πιο πράσινο, πιο δίκαιο μέλλον για τον πλανήτη μας. Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στον πλανήτη μας», δήλωσε η Kathleen Rogers, Πρόεδρος του οργανισμού Earth Day Organisation.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην Ημέρα της Γης 2023:

1.Προσφέροντας εθελοντισμό ή δωρεές σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Όπως για παράδειγμα, το The Canopy Project της earthday.org , όχι μόνο κάνετε τη διαφορά για εσάς, αλλά ενδυναμώνετε την αλλαγή και κινητοποιείτε και άλλα άτομα να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

2. Οι δάσκαλοι και οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν δραστηριότητες για την Ημέρα της Γης στο σχολείο ή στο σπίτι. Η εκπαίδευση είναι ο δυναμικότερος τρόπος μετάδοσης γνώσης και ενδυνάμωσης στην ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο περιβάλλον. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για περιβαλλοντικά θέματα, τόσο περισσότερο μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους άλλους για αυτά.

3. Τέλος, μέσω των social media, φροντίστε να δημοσιεύσετε τις δράσεις που κάνατε ή ακόμη και φωτογραφίες της φύσης που τραβήξατε και να προσθέσετε τις ετικέτες #EarthDay2023 #InvestInOurPlanet

Find out more at www.earthday.org

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close