Ημέρα της Γης 2021 | Τι μπορώ να κάνω;

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο για να μας θυμίζει τη μάχη υπέρ του περιβάλλοντος. Μια ημέρα κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

– Το θέμα για την φετινή Ημέρα της Γης είναι η ‘Αποκατάσταση του Πλανήτη μας’. #RestoreOurEarth

 

Γι’ αυτήν την σημαντική ημέρα, σας ενθαρρύνουμε να κάνετε κάτι μικρό αλλά εφικτό, ξεκινώντας με τις παρακάτω 3 ιδέες που ετοιμάσαμε για εσάς.

1. Συντονίσου LIVE

Παράλληλα με την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής, το EARTHDAY.ORG θα πραγματοποιήσει ψηφιακή εκδήλωση Earth Day Live, σήμερα, 22 Απριλίου στις 19:00

 

Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλίματος, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, μουσικοί,  θα είναι εκεί και με τις σκέψεις τους θα μας ωθήσουν προς έναν καλύτερο κόσμο.

2. Ενημερώσου μέσω των ντοκιμαντέρ

  • Cowspiracy (2014). Αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία των Kip Andersen και Keegan Kuhn, διερευνά τους δεσμούς μεταξύ της ζωικής γεωργίας και της κλιματικής αλλαγής, της χρήσης νερού, της αποψίλωσης των δασών και των θαλάσσιων νεκρών ζωνών.
  • Seaspiracy (2021). Ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ, όπου διερευνά τις ανθρώπινες επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή, όπως πλαστικά, συντρίμμια, δίχτυα και θέτει αρκετά το θέμα της υπεραλίευσης.
  • Our planet (2019). Tο Our Planet του Sir David Attenborough είναι, μια υπενθύμιση στο πόσο όμορφος είναι ο κόσμος και πόσο απαραίτητη είναι η φροντίδα και ο σεβασμός σε αυτόν.
  • Down to Earth (2020). Το  Down to Earth είναι ένας καθρέφτης για την ανθρωπότητα, ένας οδυνηρός και έγκαιρος προβληματισμός της σύγχρονης κοινωνίας. Η ταινία μας προσκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των Earth Keepers. Μας οδηγεί σε ένα εσωτερικό ταξίδι, μας επανασυνδέει με την πηγή και το αμοιβαίο μονοπάτι που περπατάμε. Οι Earth Keepers βλέπουν ότι τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε για ένα καλύτερο αύριο.

3. Εθελοντισμός

Εάν είστε έτοιμοι να σηκωθείτε τώρα από τον καναπέ σας και να αναλάβετε δράση για την Ημέρα της Γης, σας συνιστούμε να βρείτε κάποιες εθελοντικές δράσεις της περιοχή  σας. Εάν τυχόν δεν υπάρχουν, τότε πολύ απλά μπορείτε να ξεκινήσετε εσείς με έναν καθαρισμό παραλιών.

Ας ‘Αποκατασήσουμε τον πλανήτη’ όλοι μαζί! Let’s #RestoreOurEarth 

Find out more at https://www.earthday.org

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close