Όσκαρ 2021 | Τα οικολογικά ρούχα που ξεχώρισαν

Συνήθως, οι διάσημοι περπατούν στο κόκκινο χαλί με μερικά από τα πιο ακριβά ρούχα του κόσμου που κατασκευάζονται από μάρκες που δεν έχουν πάντα υπόψη τους τη βιωσιμότητα. Τα τελευταία όμως χρόνια αυτό έχει αλλάξει κατά πολύ, χάρις την οικολόγο και πρώην ηθοποιό Suzy Amis Cameron, η οποία ίδρυσε το Red Carpet Green Dress™, (Κόκκινο Χαλί Πράσινο Φόρεμα). Μια πρωτοβουλία που προτρέπει τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν οικολογικά ρούχα και επηρεάζει πολλούς από τους τους παρευρισκόμενους να ακολουθήσουν μια πιο φιλική προς τον πλανήτη προσέγγιση για την εμφάνισή τους.

Ποιοι λοιπόν ήταν οι φετινοί σταρ που μετέτρεψαν το κόκκινο χαλί σε “πράσινο” με τις στιλιστικές τους επιλογές;

H Marlee Matlin, Αμερικανίδα ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβίστρια, φέτος εκπροσώπησε το Red Carpet Green Dress ™ (RCGD)  σε συνεργασία με το TENCEL ™. Έκανε θραύση στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ, φορώντας ένα φόρεμα Vivienne Westwood, φτιαγμένo με βιώσιμα υλικά και κατασκευασμένο με ίνες TENCEL ™ Luxe.

 

Η Chloé Zhao, εκτός από ότι κέρδισε το Όσκαρ για τη σκηνοθεσία του Nomadland, ήταν τόσο απλή και κομψή φορώντας ένα εκπληκτικό φόρεμα της εταιρίας Hermès και λευκά πάνινα παπούτσια, Aka. Δύο εταιρίες που συμβάλλουν στο χτίσιμο της οικολογικής συνείδησης στον κόσμο της μόδας.

 

Ο Joaquin Phoenix, δεν άλλαξε καθόλου και φοράει το ίδιο σμόκιν, Stella McCartney με πέρυσι. Η επιλογή από την άλλη της συγκεκριμένης σχεδιάστριας δεν είναι τυχαία, αφού η Stella McCartney είναι από τους πρώτους σχεδιαστές που συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα για βιώσιμη και ηθική μόδα.

 

Τέλος, η βραδιά έκλεισε με τα δώρα από την εταιρία LOCI που φέτος μοίρασε πάνινα παπούτσια φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close