Με 7 απλές αλλαγές μπορούμε να κάνουμε την καθημερινή μας περιποίηση πιο φιλική προς το περιβάλλον αλλά και να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα.

1. Αλλάζουμε το σαμπουάν και το αφρόλουτρο με μπάρες σαπουνιού οι οποίες είναι οικολογικές λόγω της συσκευασίας τους η οποία είναι συνήθως από χαρτί και όχι από πλαστικό αλλά και λόγω των συστατικών που περιέχουν. Μάθε πως να φτιάξεις το δικό σου αφρόλουτρο εδώ.

2. Το ήξερες ότι τα κοινά σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε για το μπάνιο μας είναι φτιαγμένα με μεγάλο ποσοστό ή ακόμα και 100% από πλαστικό; Μπορείς να αντικαταστήσεις λοιπόν το σφουγγάρι σου με μια λούφα, ειδικά στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα και σε πολύ καλή τιμή (αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με το σφουγγάρι της κουζίνας, αλλά θα τα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο).

3. Φτιάχνουμε τα δικά μας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή αγόραζουμε επαναχρησιμοποιούμενα. Όχι μόνο ελαττώνουμε τα απορρίμματά μας αλλά γλιτώνουμε και πολλά χρήματα. Δες πως να φτιάξεις μαντηλάκια ντεμακιγιάζ εδώ.

4. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε τα δικά μας scrub σώματος σε ένα λεπτό! Δείτε εδώ πως να φτιάξετε το δικό σας scrub σώματος

5. Αντικαθιστούμε τις πλαστικές μπατονέτες μιας χρήσης με μπατονέτες από χαρτί που μπορούν να κομποστοποιηθούν!

6. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ξυραφάκια μας με αυτά των πολλαπλών χρήσεων.

7. Και φυσικά δεν ξεχνάμε να αντικαταστήσουμε την οδοντόβουρτσά μας με μια από μπαμπού αν δεν το έχουμε κάνει ακόμα.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close