Τρόποι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο στην καθημερινή μας περιποίηση

Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί καθώς μπορούμε να βρούμε ελαιόλαδο σε αφθονία αλλά και σε πολύ καλή τιμή. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχετε σκεφτεί όμως ότι εκτός από την διατροφή μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο και στην καθημερινή μας περιποίηση; Δείτε παρακάτω πως! 

Αφαίρεση μακιγιάζ: Μπορούμε αντί για ντεμακιγιάζ να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο το οποίο καθαρίζει εξίσου καλά και είναι φυσικό και αβλαβές για την επιδερμίδα.

Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε διαφασικό ντεμακιγιαζ για μάτια και πρόσωπο και

μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου

Μάσκα μαλλιών: Το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν πάντα για μάσκες μαλλιών. Μια απλή μάσκα που μπορούμε να φτιάξουμε είναι να απλώσουμε ελαιόλαδο στα μαλλιά και να το αφήσουμε για 10-20 λεπτά ή ακόμη και όλο το βράδυ για εντατική θεραπεία. Στην στην συνέχεια λουζόμαστε κανονικά. Χρησιμοποιούμε 2 φορές την εβδομάδα για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δείτε όλες τις συνταγές για φυτικές μάσκες μαλλιών.

Απολέπιση: Για βαθιά απολέπιση σε σώμα, πρόσωπο και χείλη χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο μαζί με ζάχαρη.

Ξύρισμα: Άμα δεν έχουμε αφρό ξυρίσματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο ελαιόλαδο. Ιδανικά το αφήνουμε στην περιοχή που θέλουμε να ξυρίσουμε για μίση ώρα, μετά ξυριζόμαστε κανονικά.

Δείτε πως να φτιάξετε την δικιά σας κρέμα ξυρίσματος.

Ενυδάτωση: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βαθιά ενυδάτωση σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα σε δύσκολες περιοχές όπως αγκώνες, γόνατα, παρανυχίδες και φτέρνες. Απλά απλώνουμε κάθε βράδυ στην περιοχή που επιθυμούμε.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close