Είτε είμαστε συχνοί επισκέπτες του γυμναστηρίου είτε όχι, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια eco tips ώστε η επίσκεψή μας να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

1. Βρίσκουμε το πιο κοντινό γυμναστήριο στο σπίτι ή την δουλειά

Αν επισκεπτόμαστε το πιο κοντινό γυμναστήριο στο σπίτι ή στη δουλειά δεν θα χρειάζεται να πάρουμε το αυτοκίνητο ή τα μέσα για να μετακινηθούμε έτσι, μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας. Ακόμη με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να μην χάσουμε καμία προπόνηση καθώς η ταλαιπωρία της μετακίνησης θα είναι μικρότερη.

2. Έχουμε επαναχρησιμοποιούμενο μπουκαλάκι νερού

Αν και νομίζω είναι περιττό να το ξανά αναφέρουμε, φροντίζουμε να μην ξεχνάμε το μπουκαλάκι με το νερό για την προπόνησή μας. Ας σκεφτούμε πως αν κάνουμε αυτή την αλλαγή γλιτώνουμε περίπου 150 πλαστικά μπουκάλια νερού τον χρόνο μόνο από τις προπονήσεις μας.

3. Αγοράζουμε ρούχα και παπούτσια από οικολογικά υλικά

Το ξέρατε ότι τα περισσότερα ρούχα και παπούτσια για την γυμναστική είναι φτιαγμένα από νάιλον δηλαδή πλαστικό; Γι’ αυτό όταν θα χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργιο εξοπλισμό διαλέγουμε μάρκες που σέβονται το περιβάλλον.

4. Πλένουμε τα ρούχα μας προσεκτικά

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με τα ρούχα που ήδη έχουμε και δεν είναι από βιώσιμα υλικά; Το να πλένουμε αυτά τα ρούχα έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουν μικροπλαστικά στον υδροφόρο ορίζοντα. Για να το αποφύγουμε μπορούμε να πλύνουμε τα ρούχα μας σε χαμηλή θερμοκρασία και με λίγες στροφές ή καθόλου, ακόμη μπορούμε να τα βάλουμε σε μια ειδική τσάντα πλυσίματος που αποτρέπει τα μικροπλαστικά να εισέλθουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το με κάποιον που πηγαίνει γυμναστήριο!

Close