Κάποιες μέρες μας βρίσκουν με χαμηλή ενέργεια και διάθεση για να κάνουμε οτιδήποτε. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση; Δείτε μερικά κόλπα παρακάτω:

1. Γυμναστείτε, έστω και ήπια

Η άσκηση έχει μεγάλη επίδραση στην ευτυχία και την ευημερία μας, μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, να αυξήσουμε τη δύναμη του εγκεφάλου μας και ακόμα να βελτιώσετε την εικόνα του σώματός μας, ακόμα κι αν δεν χάσουμε βάρος. Με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι. Μην σκέφτεστε την άσκηση σαν μια χρονοβόρα διαδικασία ακόμα και 7 λεπτά την ημέρα αρκούν για να νιώσουμε καλά

2. Κοιμηθείτε περισσότερο

Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος βοηθά το σώμα μας να ανακάμψει από την ημέρα και ότι μας βοηθά να εστιάζουμε και να είμαστε πιο παραγωγικοί. Η στέρηση του ύπνου πλήττει τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που έχουν υποστεί στέρηση ύπνου δεν καταφέρνουν να θυμούνται ευχάριστες αναμνήσεις αλλά να θυμούνται τις ζοφερές μνήμες. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι ο ύπνος είναι επίσης σημαντικός για την ευτυχία.

3. Περάστε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια

Οι ουσιαστικές σχέσεις στην ζωή μας είναι αυτές που μας δίνουν πραγματική χαρά. Ένας ωραίος καφές με τους αγαπημένους μας φίλους μας δίνει πραγματική χαρά και ξεκούραση. Αντί να ανεβάσετε άλλη μια φωτογραφία ή ένα story στα social για να νιώσετε καλά, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε αληθινά με τους φίλους και τη οικογένειά σας και αν αυτοί δεν είναι κοντά κανονίστε ένα ραντεβού στο skype.

4. Προγραμματίστε ένα ταξίδι

Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού είτε πρόκειται για ένα κοντινό ταξίδι ή για μακρινό μπορεί να μας δώσει χαρά από την στιγμή που ξεκινάμε να το σχεδιάζουμε μέχρι να πάμε, είτε αυτό θα γίνει σε μια εβδομάδα ή σε έναν χρόνο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το σημειώσουμε κάπου ή να φτιάξουμε ένα πόστερ που να μας υπενθυμίζει αυτόν τον στόχο και να μας δίνει χαρά κάθε φόρα που το έχουμε ανάγκη.

5. Βοηθήστε κάποιον

Πόσες στιγμές κάποιος μας άλλαξε την ημέρα με την βοήθειά του; Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε το ίδιο και εμείς σε κάποιον που το έχει ανάγκη; Όχι μόνο η βοήθειά μας θα επηρεάσει τους άλλους αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι θα μας κάνει και εμάς πιο χαρούμενους.

6. Πάρτε αγκαλιά και παίξτε με τα κατοικίδια σας

Τα κατοικίδια μας είναι ανεξάντλητη πηγή θετικής ενέργειας, μια αγκαλιά μια βόλτα και λίγο παιχνίδι μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση στη στιγμή.

7. Κάντε μπάνιο και περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Το νερό έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Ιδανικά ένα μπάνιο στην θάλασσα και λίγη ηλιοθεραπεία μπορεί να μας φτιάξει άμεσα την διάθεση αλλά αν ο καιρός ή οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν μπορούμε να κάνουμε ένα ντουζ στο σπίτι ή να επισκεφτούμε κάποιο σπα. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε ένα ωραίο scrub σώματος με τα αγαπημένα μας αρωματικά έλαια.

8. Καθαρίστε το σπίτι σας

Έχετε σκεφτεί ότι ένα γεμάτο και ακατάστατο σπίτι μπορεί να σας δημιουργεί στρες και να ρίχνει τα επίπεδα της ενέργειας σας; Τη φράση την ξέρουμε καθαρό σπίτι καθαρό μυαλό, οι μινιμαλιστές όμως υποστηρίζουν πως άδειο σπίτι καθαρό μυαλό και ίσως να ξέρουν καλύτερα. Ένα σπίτι που δεν είναι υπερφορτωμένο με πράγματα βοηθάει στο να ξεκουραζόμαστε καλύτερα, “καθαρίζει” το μυαλό, ρίχνει τα επίπεδα του στρες και σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui ένας καθαρός και άδειος χώρος επιτρέπει στην ενέργεια να κυκλοφορεί ελευθέρα και να μην μένει στάσιμη, φέρνοντας έτσι θετικά γεγονότα στις ζωές μας.

Δείτε πως να καθαρίστε τον χώρο σας όπως οι Μινιμαλιστές

9. Μαγειρέψτε υγιεινό φαγητό

Όταν δεν είμαστε καλά θέλουμε να φάμε ανθυγιεινά φαγητά, αυτό όμως μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα καθώς φαγητά όπως πατάκια, junk food, αλκοόλ κλπ δεν θα μας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια αντίθετα, θα μας κάνουν να νιώσουμε πρήξιμο και βάρος.

Γι’ αυτό προτιμούμε να μαγειρέψουμε κάτι υγιεινό ή αν δεν έχουμε χρόνο κάνουμε μια σαλάτα ή έναν δυναμωτικό χυμό.

10. Βγείτε έξω

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι 20 λεπτά έξω σε καλό καιρό δεν ενίσχυσε μόνο τη θετική διάθεση, αλλά διευρύνει τη σκέψη και την μνήμη. 20 λεπτά σε καθαρό αέρα και λίγο ήλιο είναι ιδανικά για να μας δώσουν χαρά. Έτσι την επόμενη φορά δοκιμάστε να κάνετε το διάλειμμά σας έξω ή προτιμήστε να περπατήσετε μια μικρή απόσταση αντί να πάρετε τα μέσα.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το με κάποιον για να τον κάνετε λίγο πιο χαρούμενο!

Close