Tiny Homes | Αντλώντας Μινιμαλιστική Πολυτέλεια από Μικρές σε έκταση Οικολογικές Κατοικίες

Το συγκεκριμένο άρθρο θα ξεκινήσει με ορισμένες ερωτήσεις που είναι απαραίτητο εσείς οι ίδιοι να αναλογιστείτε και να απαντήσετε. Χρειαζόμαστε σίγουρα μεγάλες κατοικίες; Μήπως ο μινιμαλισμός είναι η λύση για μια καλύτερη ζωή; Μήπως να αρχίσουμε να αποσυνδεόμαστε κάθε φορά και από λίγο, από την ψηφιακή εξάρτηση και να ανακαλύψουμε ξανά την ευχαρίστηση της πλήξης; Σε μια εποχή που εξελίσσεται ραγδαία είναι καιρός να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε αν θα πρέπει και εμείς να βαδίσουμε σύμφωνα με την ροή, ή να επιλέξουμε το μονοπάτι της απλότητας και της οικολογικής συνείδησης. Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε αν όντως μπορούν τα μικρά οικήματα να είναι εξίσου λειτουργικά και καλαίσθητα σε σύγκριση με τα μεγάλα σε έκταση και χωρητικότητα σπίτια. Ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα τάσσεται υπέρ της απλότητας και προωθεί την οικονομική σύνεση, την οικονομική ασφάλεια και την περιβαλλοντική συνείδηση. Τα tiny homes ή αλλιώς τα μικροσκοπικά σπίτια είναι ένα νέο κίνημα που “βγάζει” τον κόσμο από τα μεγάλα και πολυτελή σπίτια τους παρακινώντας τους να ζήσουν σε μικροσκοπικά σπίτια. Το κίνημα είναι τόσο μεγάλο, ιδιαίτερα στην Αμερική, όπου έχει δημιουργηθεί και σχετική σειρά στο Νέτφλιξ η Tiny Home Nation. Τα λεγόμενα Tiny Homes ωφελούν οικονομικά αλλά και ψυχολογικά τους ιδιοκτήτες τους και επίσης έχουν και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Παρακάτω θα ανακαλύψουμε μαζί κατοικίες που θα καλύψουν τις βιώσιμες ανάγκες των ανθρώπων και θα αλλάξουν την νοοτροπία και την ροπή τους προς τα μεγάλα σπίτια.

1. Ονομάζεται ‘Mono’

Αυτό το μικρό σπίτι είναι το κομψό μοντέλο της DROP Structure. Χαρακτηρίζεται από ένα μακρύ, γραμμικό σχέδιο κατόψεων και μεγάλα παράθυρα διπλής καμπίνας. Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι είναι εξ’ ολοκλήρου προκατασκευασμένο και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια πληθώρα τοποθεσιών χωρίς περιορισμούς στη Βόρεια Αμερική.

Πηγή: My modern met

2. Οίκημα ‘KODA’

Όσοι επιθυμούν μια μόνιμη περιπλάνηση κοντά σε ένα λόφο ή δίπλα στη θάλασσα ή μέσα στο δάσος τότε βρήκαν αυτό που έψαχναν. Το οίκημα των 24 τετραγωνικών διαθέτει μια κουζίνα, ένα μπάνιο ,μια κρεβατοκάμαρα και ένα καθιστικό.

Πηγή: My modern met

3. Η ονομασία του Galiano 100

Το μικροσκοπικό σπίτι των 100 τετραγωνικών Galiano 100, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα

το οποίο μας αποδεικνύει το πως ένας έξυπνος σχεδιασμός και μια πανέμορφη τοποθεσία είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στην ακτή του Βανκούβερ. Το οίκημα διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, ξυλόφουρνο, μπάνιο, υπνοδωμάτιο, αίθριο, υπαίθριο ντους και χώρο αποθήκευσης κούτσουρων. Το εσωτερικό του Galiano 100 έχει μια ευάερη εμφάνιση και αίσθηση. Όσο το εσωτερικό αποπνέει ελκυστικότητα, άλλο τόσο θα σας μαγέψει και ο εξωτερικός χώρος αφού η περιοχή χαρακτηρίζεται για το ειδυλλιακό της φυσικό περιβάλλον.

Πηγή: My modern met

4. Ονομάζεται Έλσα (κατασκευαστές το Olive Nest Tiny Homes)

Η Έλσα είναι ένα μικροσκοπικό κινητό σπίτι που είναι εξοπλισμένο με θερμοκήπιο και βεράντα. Πολλά χαρακτηριστικά είναι στάνταρ σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, αλλά το θερμοκήπιο είναι αυτό που κάνει την Elsa πραγματικά ξεχωριστή. Στα 85 τετραγωνικά, μπορείτε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά. Έτσι, όχι μόνο περιορίζετε το

οικολογικό αποτύπωμα, αλλά ο κήπος καθιστά αυτή τη δομή ακόμα πιο βιώσιμη.

Πηγή: My modern met

5. NIDO

Το εξοχικό αυτό σπίτι δημιουργήθηκε από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα υλικά είναι τοπικά ή ανακυκλώνονται και μεταφέρονται στο σημείο με το χέρι για να διατηρήσουν την φύση ανέγγιχτη. Το μικρό μέγεθος της κατασκευής οφείλεται στους νόμους περί στέγασης της Φινλανδίας, όπου έχετε το δικαίωμα να χτίσετε ένα μικρό σπίτι μικρότερο από 30-40 τετραγωνικά μέτρα χωρίς ειδική άδεια. Ο σχεδιαστής του οικήματος Robin Falck δήλωσε ότι, η γωνία και το μέγεθος του παραθύρου δίνουν στο εσωτερικό πολύ φυσικό φως και μπορείτε ακόμη και να θαυμάσετε τα αστέρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα ακατέργαστα και φυσικά χρώματα και τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική διακόσμηση τονίζουν το στοιχείο οικολογικού σχεδιασμού που ο Robin Falck θέλησε να μεταδώσει.

Πηγή: https://www.essentialhome.eu/blog/nido-tiny-house-makes-best-eco-design/

Τζίνα Ζωγράφου,

Οικονομολόγος

𝐼'𝓂 𝒶𝓃 𝐸𝒸𝑜𝓃𝑜𝓂𝒾𝓈𝓉 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝓂𝒶𝓈𝓉𝑒𝓇 𝒾𝓃 𝑀𝐵𝒜 𝒜𝒸𝒸𝑜𝓊𝓃𝓉𝒾𝓃𝑔, 𝓈𝓉𝓊𝒹𝒾𝑒𝒹 𝒾𝓃 𝓉𝒽𝑒 𝒩𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃𝒶𝓁 𝒶𝓃𝒹 𝒦𝒶𝓅𝑜𝒹𝒾𝓈𝓉𝓇𝒾𝒶𝓃 𝒰𝓃𝒾𝓋𝑒𝓇𝓈𝒾𝓉𝓎 𝑜𝒻 𝒜𝓉𝒽𝑒𝓃𝓈. 𝔹𝕖 𝕡𝕒𝕣𝕥 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖 𝕤𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕟𝕠𝕥 𝕥𝕙𝕖 𝕡𝕠𝕝𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟
Close