Το Ecotivity School για πρώτη φορά στην Ελλάδα 22 με 26 Ιουλίου

Το Ecotivity School αποτελεί ένα ευρωπαϊκό project που θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2019. Αποτελεί μία καινοτόμα και δημιουργική ιδέα για την οργάνωση ενός θερινού σχολείου, που στόχο του έχει την ενθάρρυνση των συμμετεχόντων για την απόκτηση ενός πιο οικολογικού και βιώσιμου τρόπου ζωής.

Από ποιους διοργανώνεται το Ecotivity School;Το Ecotivity School συνδιοργανώνεται από 4 χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ρωσία και Αγγλία. Στην Ελλάδα, η οργάνωση και συντονισμός του project γίνεται από μία ομάδα 7 φοιτητών (ΓΠΑ και ΕΜΠ), μέλη και συνεργάτες της Ομάδας Εθελοντισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς οποιοδήποτε προσωπικό κέρδος.

Πώς προέκυψε το Ecotivity School; Τον Οκτώβριο 2018, η Ομάδα Εθελοντισμού ΓΠΑ συμμετείχε στο 10ο NCG (Nantes Creative Generations) forum, για να παρουσιάσει τις δράσεις της. Έπειτα από συζήτηση με εκπροσώπους project από διαφορετικές χώρες, αλλά και πολλή οργάνωση, αποφάσισαν να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος για την οικολογία, με την υποστήριξη του NCG Cooperation Awards.

Τι περιλαμβάνει το Ecotivity School; Το θερινό σχολείο θα περιλαμβάνει ομιλίες, workshops αλλά και μικρά ομαδικά βιωματικά εργαστήρια βασισμένα σε τρεις κύριους άξονες, την Εκπαίδευση, τον Εθελοντισμό και το Περιβάλλον. Αυτούς, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε με τις έννοιες της Καινοτομίας, της Δημιουργικότητας και της Νεολαίας μέσω του προγράμματός μας. Παράλληλα, θα διεξάγονται και άλλες δραστηριότητες, εκτός του καθημερινού βασικού προγράμματος, με σκοπό να συνδεθούν οι συμμετέχοντες τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη φύση.

Πού και πότε θα διεξαχθεί το Ecotivity School;Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-26 Ιουλίου 2019, εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι οι νέοι μεταξύ 18 έως 24 ετών από όλη την Ελλάδα, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο θερινό σχολείο. * Βασική προϋπόθεση: η ομάδα του Ecotivity School δεν δύναται να καλύψει έξοδα διαμονής ή μεταφοράς των συμμετεχόντων. Για αυτό πριν κάνεις την αίτηση, βεβαιώσου ότι μπορείς να καλύψεις την διαμονή και μεταφορά σου στην Αθήνα. ** Καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό project, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί γνώση αγγλικών.

Το θερινό σχολείο δεν έχει κόστος συμμετοχής. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως 4/07/2019, ώρα 23.59. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση και θα ενημερωθείς για τα τελικά αποτελέσματα μέχρι τις 09/07/2019 μέσω mail. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί αναλυτικότερο πρόγραμμα για το θερινό σχολείο.

Αν οι 17 στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης και η βελτίωση και ανάδειξη του περιβάλλοντος είναι θέματα που σε αφορούν, τότε μην χάνεις χρόνο και κάνε την αίτησή σου ΤΩΡΑ!

Κάντε την αίτηση σας εδώ.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close
EnglishGreekSpanish