Τσάι για ενέργεια

Το παρακάτω τσάι θα μας δώσει τόνωση και έξτρα ενέργεια. Πίνοντας το συγκεκριμένο μείγμα βοτάνων θα νιώσουμε πιο δυνατοί εκτοξεύοντας την υγεία και ευεξία μας σε ανώτερα ύψη.

Τα βότανα που θα χρειαστούμε είναι τα εξής: φασκόμηλο, βασιλικός, μέντα, δεντρολίβανο, λεβάντα, τσάι βουνού και ύσωπος.

Τα βότανα αυτά βρίσκονται εύκολα στην αγορά και καλύτερα είναι να τα χρησιμοποιούμε αποξήραμενα.

Το φασκόμηλο (βλ. καταπολέμηση κρυολογήματος) είναι ένα τονωτικό και διεγερτικό βότανο. Χρησιμοποιείται κατά της ατονίας και καταπολεμά την εξασθένιση και τη γενική εξάντληση του οργανισμού.

Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό φυτό, όπου τα φύλλα και οι ανθισμένες κορυφές του καταπραΰνουν σπασμούς κοιλιάς, δυναμώνουν την αναπνοή και είναι κατά του άγχους.

Το αιθέριο έλαιο στο φυτό της μέντας είναι, επίσης, διεγερτικό. Οι μεγάλες δόσεις μέντας έχουν αφροδισιακές ιδιότητες.

Το δεντρολίβανο είναι κατάλληλο για πονοκεφάλους και επιδρά στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Προσοχή οι πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες έχουν προκαλέσει δηλητηριάσεις που μπορεί να είναι και θανατηφόρες.

Η υπέροχη λεβάντα είναι φυτό που καλλιεργείται σε Μεσογειακές χώρες. Η λεβάντα και το έλαιο της χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια. Έχουν διουρητική, δυναμωτική δράση και ηρεμιστική ή ελαφρά υπνωτική σε μεγάλες δόσεις.

Το τσάι του βουνού είναι ευρέως γνωστό. Έχει φαρμακολογικές ιδιότητες (αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιοξειδωτικές) όπου και προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα.

Ο ύσωπος έχει τις ίδιες ιδιότητες με το φασκόμηλο. Χρησιμοποιείται ενάντια της βρογχίτιδας και του άσθματος. Είναι εξαιρετικά επουλωτικό αλλά και αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες.

Εκτέλεση

Ο παραπάνω συνδυασμός βοτάνων θα σας δώσει θετική ενέργεια και θα ενισχύσει την προσοχή σας.

Βράζουμε 1-2 κούπες νερό και έπειτα ρίχνουμε 2 κ.γ από το μείγμα μας. Αφήνουμε το έγχυμα των βοτάνων για 5’ και έτοιμο. Προαιρετικά προσθέτουμε μέλι.

Cheers!

Άρτεμις

#tea #juicestea

Oceanologist, MSc
Close