Κλιματική Κρίση, Τεχνολογία Αιχμής και Νέα Πρότυπα για Προϊόντα Τσιμέντου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2022.

Το ECOCITY σε συνεργασία με το  ECOS οργανώνει Ημερίδα – Συνάντηση Εργασίας με θέμα «Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά -Νέα Πρότυπα για Τσιμέντο και Σκυρόδεμα» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 (09.00 – 16.00) στο Athens Impact Hub. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου που θα εστιάσει στις ενέργειες και στον ρόλο  της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την απανθρακοποίηση του κλάδου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για το 2030.  Η δράση εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για ένα απαλλαγμένο από ανθρακούχες εκπομπές, βιώσιμο και κυκλικά δομημένο περιβάλλον και βιομηχανία, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι στιγμής, τα εφαρμοζόμενα πρότυπα αποτελούν μάλλον εμπόδιο παρά μέσο προσέγγισης της καινοτομίας  για επίτευξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ιδιαίτερα στην αλυσίδα αξίας κατασκευαστικών υλικών, που άμεσα επηρεάζει την συμπεριφορά των πράσινων κτηρίων.

Εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων της διοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, της βιομηχανίας, των εμπλεκομένων παραγωγικών τάξεων και της κοινωνίας των πολιτών θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για το νέο πλαίσιο στρατηγικής και πολιτικής που απαιτείται σχετικά με την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης, με βάση την συστηματική καταγραφή του άνθρακα και τις τεχνολογικές λύσεις που προτείνονται.

Μείζονος σημασίας θέματα που θα συζητηθούν είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναφορικά με την Κλιματική Αλλαγή και τα μηδενικά απόβλητα έως το 2050 στο πλαίσιο συμβολής και απόδοσης μεθόδων της Κυκλικής Οικονομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Εγγραφή στην Ημερίδα / Event Sign-up (free): http://bit.ly/3Ug0MrP
Πρόγραμμα Ημερίδας / Events’ Virtual Agenda: http://bit.ly/3Fai4m4
Σύνδεσμος Ταυτόχρονης Αναμετάδοσης / YouTube – Event Live Broadcast: https://youtu.be/ILGwYIjqjcU
Live Q&A: Η εκδήλωση θα έχει δυνατότητα live Q&A τόσο με το κοινό της αίθουσας όσο και με τους ακροατές του YouTube με δυνατότητα ερωτήσεων που θα εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη της αίθουσας.

ECOCITΥ. Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί σε εθελοντική βάση και εστιάζει στο αστικό περιβάλλον.

ECOS. Διεθνής ΜΚΟ που ασχολείται με την φιλική προς το περιβάλλον προτυποποίηση, τις σχετικές πολιτικές και την νομοθεσία.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close