Καθημερινά πηγαίνουμε στο φούρνο της γειτονιάς για να αγοράσουμε ψωμί, ενώ θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από το να μάθουμε πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε φρέσκο για περισσότερες μέρες.
Παρακάτω θα δείτε 5 απλές συμβουλές όπου θα κρατήσουν το ψωμί φρέσκο και μαλακό.
1. Αρχικά μπορούμε να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο φαγητού, ανοξείδωτο ή και γυάλινο
Οποιοδήποτε σκεύος που ήδη έχουμε στην κουζίνα μας θα βοηθήσει, εφ’ όσον το καπάκι κλείνει αρκετά σφιχτά για να κρατήσει τον αέρα έξω.
2. Στην ψωμιέρα ανοξείδωτη, μεταλλική ή ξύλινη
Το ψωμί διαρκεί καλύτερα όταν διατηρείται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και αποθηκεύεται σε δροσερή, σκοτεινή τοποθεσία, όπως αυτής της ψωμιέρας.
3. Μέσα σε υφασμάτινη τσάντα ή πανί
Μπορούμε με ένα απλό ύφασμα να φτιάξουμε μια τσάντα για το ψωμί και να την χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε το ψωμί. Ουσιαστικά είναι αυτή που θα αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα. Ειδάλλως μπορούμε να βάλουμε το ψωμί σε μέρος κλειστό και να το τυλίξουμε καλά με ένα πανί.
4. Με χάρτινη σακούλα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χάρτινη σακούλα για να αποθηκεύσουμε το ψωμί και δεν ξεχνάμε να την κλείσουμε καλά.
5. Μέσα στον φούρνο
Βάζουμε το ψωμί στον φούρνο (χωρίς να τον ανάψουμε). Ο φούρνος δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας και το ψωμί διατηρείται καλύτερα.
Τέλος, αν θέλουμε το ψωμί μας να είναι φρέσκο ξανά μπορούμε να το ψήσουμε (ολόκληρη την φρατζόλα όχι σε φέτες) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-15 λεπτά (μέχρι να ξεροψηθεί), δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε.
Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!