Δύτες της PADI δημιουργούν προστατευτικές μάσκες προσώπου από ανακυκλωμένα πλαστικά ωκεανού!

Ενώ μερικοί βγαίνουν έξω με μάσκες κολύμβησης και αναπνευστήρα ως προσωρινή προστασία, μια ομάδα καταδυτών δημιουργεί μάσκες προσώπου από πλαστικά μπουκάλια νερού που ανακτώνται από τους ωκεανούς. Οι μάσκες κατασκευάζονται από την Professional Association of Diving Instructors (PADI), σε συνεργασία με την Rash’R, μια εταιρεία που δημιουργεί φιλική προς το περιβάλλον ένδυση.

Οι μάσκες έχουν πέντε διαφορετικά σχέδια, πλένονται στο πλυντήριο και έχουν διπλή στρώση. Κάθε μάσκα συνοδεύεται με πέντε επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα ενεργού άνθρακα, τα οποία διαρκούν οκτώ ώρες το καθένα.

Ωστόσο, οι μάσκες δεν είναι φθηνές. Η μάσκα και τα πέντε επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα κοστίζουν 20,40 $, σύμφωνα με το CNN.

Η PADI δεν αποφέρει κέρδος από την πώληση αυτών των μασκών – η τιμή που πληρώνετε είναι το πραγματικό μας κόστος”, δήλωσε η PADI, όπως ανέφερε το περιοδικό Scuba Diving.

«Το κίνητρο και η ελπίδα μας είναι ότι οι λάτρεις των ωκεανών θα λάβουν προφυλάξεις για την προσωπική τους ευημερία και την ευημερία των κοινοτήτων που αποκαλούν σπίτι και τον ωκεανό που βουτούν».

“Είμαστε ένας οργανισμός με καρδιά και ψυχή”, δήλωσε η Lisa Nicklin, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ καταναλωτών στη PADI στο CNN. «Νοιαζόμαστε για τον ωκεανό και την κοινότητα των δυτών μας, γι ‘αυτό θέλαμε να μπορούμε να βάλουμε τα χέρια μας στις καρδιές μας και να πούμε ότι δεν κερδίζουμε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Η ανταπόκριση που έχουν οι μάσκες ήταν συντριπτική. Αυτήν τη στιγμή, είναι διαθέσιμες μόνο για προπαραγγελία. Η PADI προσφέρει επίσης μάσκες για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

Μέχρι στιγμής η PADI έχει λάβει περισσότερες από 15.000 προπαραγγελίες για μάσκες. Οι μάσκες αναμένεται να φτάσουν στις αποθήκες αυτή την εβδομάδα για την πρώτη αποστολή.

Υποτιμήσαμε το πόσο δημοφιλείς θα ήταν”, δήλωσε ο Nicklin, όπως ανέφερε το CNN.

Νομίζω ότι οι καταναλωτές ένιωσαν ότι ήταν υπέροχο να γίνει αυτό για τους ωκεανούς, ενώ επίσης αγόραζαν κάτι που χρειάζονται”.

Πρόσθεσε, ότι με βάση τον αριθμό των τρεχουσών παραγγελιών, οι μάσκες βοήθησαν στην αφαίρεση και επαναχρησιμοποίηση 1.267 κιλών απορριμμάτων ωκεανών.

Η PADI δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό για να δημιουργήσει μάσκες. Η Float Digital, μια διαδικτυακή εταιρεία μάρκετινγκ που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο πλαστικό για την κατασκευή προστατευτικών μασκών από 3D εκτυπωτές για το νοσοκομειακό προσωπικό. 

Οι Float Digital είναι μάσκες τρισδιάστατης εκτύπωσης προσώπου για ιατρούς και νοσοκόμους που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού”, ανέφερε η εταιρεία στο Twitter.

Όπως ανέφερε το Euronews, η Precious Plastic δημιούργησε ένα πρότυπο για την κατασκευή μάσκας από ανακυκλωμένο πλαστικό.

πηγή:https://www.ecowatch.com/face-masks-recycled-ocean-plastic-2645813326.html?rebelltitem=1#rebelltitem1

Γεωργία Ζωγράφου

Οικονομολόγος

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close