Ελπίδες να σωθεί το είδος του λευκού ρινόκερου

Eλπίδες να σωθεί το είδος του λευκού ρινόκερου, που είναι το πιο επαπειλούμενο θηλαστικό στον κόσμο, καθώς μετά τον θάνατο του τελευταίου αρσενικού τον περασμένο Μάρτιο έχουν μείνει μόνο δύο θηλυκά παγκοσμίως, δίνει η δημιουργία στο εργαστήριο υβριδικών εμβρύων του.

Ευρωπαίοι και άλλοι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δημιούργησαν στο εργαστήριό τους τα πρώτα στον κόσμο υβριδικά έμβρυα του βόρειου λευκού ρινόκερου. Το επίτευγμα δημιουργεί ελπίδες για διάσωση έστω των γονιδίων του βόρειου λευκού ρινόκερου.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε μεγάλα θηλαστικά όπως άλογα, όμως τώρα για πρώτη φορά καλλιεργούνται με επιτυχία στο εργαστήριο έμβρυα μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης, δηλαδή ώριμα για εμφύτευση σε θηλυκό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Χίλντεμπραντ του Ινστιτούτου Ζωολογικών Ερευνών Λάιμπνιτς του Βερολίνου και τον Τσέζαρε Γκάλι του του ιατρικού εργαστηρίου Avantea, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications»…Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ: www.tanea.gr

Πηγή και φωτογραφία: www.tanea.gr (22/08/2018)

#news

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close