Οι plastic free δίσκοι είναι το μέλλον για τις αεροπορικές εταιρείες

Εκτιμάται ότι περίπου 5.7 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, ακουστικών και απορριμμάτων μιας χρήσης, παράγονται κάθε χρόνο σε επιβατικές πτήσεις.

Γι’ αυτό τον λόγο η εταιρεία PriestmanGoode θέλησε να σχεδιάσει έναν δίσκο για πτήσεις από βιώσιμα και βρώσιμα υλικά με στόχο τη μείωση των απόβλητων των αεροπορικών εταιρειών αλλά και για να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις και τους ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης.

Ο δίσκος που κατασκευάζεται από χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ, περιλαμβάνει καπάκι με πιάτα από φύκια ή φύλλα μπανάνας και μαχαιροπίρουνα από φλοιό καρύδας. Αντί πλαστικών δοχείων για γάλα ή σάλτσες, συμπεριλαμβάνονται τα βρώσιμα δοχεία από φύκια.

Το στούντιο σχεδιασμού PriestmanGoode, που ανέπτυξε τους δίσκους, δήλωσε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με αεροπορικές εταιρίες και σιδηροδρομικές εταιρείες και το “όνειρο” θα είναι να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πραγματικότητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Οι δίσκοι αποτελούν μέρος μιας νέας έκθεσης στο Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου, με τίτλο Get Onboard: Reduce – Reuse – Recycle.

Μαζί με το δίσκο για τα γεύματα, η PriestmanGoode ανέπτυξε μια φιάλη νερού φτιαγμένη από φελλό και ανακυκλώσιμο βιοπλαστικό.

Το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι ταιριάζει στην μπροστινή τσέπη του αεροπλάνου και προορίζεται για επαναλαμβανόμενη, αλλά βραχυπρόθεσμη χρήση. Επιδιώκει να βοηθήσει στην εξάλειψη των εκατομμυρίων πλαστικών φιαλών που πωλούνται στα αεροδρόμια κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης πως μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close