Υψηλής αισθητικής & φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο

«Οι πόλεις έπρεπε να χτίζονται στην εξοχή, όπου ο αέρας είναι πιο καθαρός», Henri Monnier. Το να θες να είσαι κοντά στη φύση δεν σημαίνει απαραίτητα να απομακρύνεις την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός ακριβού ξενοδοχείου. Υπάρχουν πολλά οικολογικά καταλύματα σε όλο τον κόσμο που συνδυάζουν την κομψότητα με την εκλεπτυσμένη αισθητική του φυσικού κόσμου. Επιλέξαμε τα καλύτερα από αισθητικής άποψης ξενοδοχεία με βάση την τοποθεσία τους στη φύση, την ευλάβεια και την οικολογική τους σημασία.

1. Nihiwatu Resort, Ινδονησία

Αυτό το όμορφο θέρετρο παίρνει πολύ σοβαρά τον οικολογικό τουρισμό. Είναι ένα από τα λίγα καταλύματα στο κόσμο που τροφοδοτείται πλήρως από βιοκαύσιμα (ονομάζονται τα καύσιμα εκείνα στερεά, υγρά ή αέρια τα οποία προέρχονται από τη βιομάζα δηλαδή απόβλητα και κατάλοιπα βιολογικής προέλευσης από τη γεωργία και τους συναφείς κλάδους). Επίσης, υποστηρίζει αρκετές εκστρατείες διάσωσης χελωνών και πουλιών, καθώς και ενέργειες σχετικές με την φύτευση εκατομμυρίων δένδρων που είναι μακράν ο φθηνότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αλλά και απορρόφησης και αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα που οδηγεί στην παγκόσμια υπερθέρμανση. Για την δημιουργία των δωματίων χρησιμοποιήθηκαν τοπικά υλικά για φυσικά διακοσμημένα δωμάτια. Το πολυτελές αυτό καταφύγιο προσφέρει γιόγκα, μασάζ και κολύμπι μαζί με την συντροφιά της μελωδίας πτηνών αλλά και πιθήκων.

Πηγή: Pinterest

2. Song Saa Private Island, Καμπότζη

Σε αυτό το απομακρυσμένο ιδιωτικό νησί θα βρείτε ένα πραγματικά παρθένο παράδεισο. Το θέρετρο βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Koh Rong και είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά χωριά αλιείας. Για την δημιουργία του ενσωμάτωσε υλικά από εγχώρια αμπέλια και παρασυρόμενα δένδρα. Στο νησί αυτό θα απολαύσεις την απόλυτη ηρεμία και θα έχεις χρόνο για διαλογισμό δίπλα σε θάλασσα και δάσος.

Πηγή: Pinterest

3. Finca Rosa Blanca, Costa Rica

Το συγκεκριμένο θέρετρο βρίσκεται στην Costa Rica και αποτελεί μια όμορφη βιολογική φυτεία καφέ η οποία έχει λάβει πιστοποίηση για το πρόγραμμα βιώσιμου τουρισμού. Το κατάλυμα Finca Rosa Blanca λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες, ανακυκλώνει τα γκρίζα νερά, συγκεντρώνει το φαγητό των επισκεπτών από τοπικές πήγες, ανακυκλώνει όλα τα απόβλητα και διαθέτει σπα που προσφέρει περιποίηση με προϊόντα βιολογικής και φυσικής προέλευσης. Το ακίνητο περιβάλλεται από ένα μαγευτικό καταπράσινο τροπικό τοπίο. Σε αυτό το καταφύγιο θα απολαύσετε την άγρια ομορφιά της φύσης και τους φυσικούς καρπούς που προσφέρει στους θαμώνες του.

Πηγή: TripAdvisor, Pinterest

4. Finn Lough Bubble Domes (Northern Ireland)

Κρυμμένο μέσα στο δάσος της βόρειας Ιρλανδίας το ξενοδοχείο σε σχήμα φυσαλίδας σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στη μέση του πουθενά. Ο διαφανής τρούλος προσδίδει άμεση επαφή με την φύση. Οι φυσαλίδες έχουν κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά. Μερικά από τα ξενοδοχεία φυσαλίδες περιλαμβάνουν τηλεσκόπια και ένα χάρτη αστερισμού ώστε να μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νυχτερινό ουρανό. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν επίσης, ιδιωτικό μπάνιο, αφράτα ρούχα και παντόφλες καθώς και καθημερινό πρωινό. Ο τρούλος της φούσκας ανάβει τη νύχτα και μπορείτε να προγραμματίσετε τη λάμψη σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Πηγή: Pinterest

5. Campera Hotel Bubble (Mexico)

Το Campera Hotel Burbuja, χτισμένο στη χώρα του Μεξικού, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον όαση που προσφέρει καλοκαιρινή θέα στους αμπελώνες κατά τη διάρκεια της ημέρας και θέα προς τον γεμάτο αστέρια ουρανό κατά την διάρκεια της νύχτας. Η ομορφιά της διαμονής στο Campera Hotel Burbuja είναι να αισθάνεστε εκτεθειμένοι και κοντά στη φύση, αλλά για εκείνους που δεν θέλουν να ξυπνήσουν από το φως του ήλιου κατά την αυγή, μπορούν να επιλέξουν να κλείσουν πλήρως τις 8 κουρτίνες στο κρεβάτι τους, επιτρέποντας επίσης και κάποια προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Το δωμάτιο είναι άρτια

τροφοδοτούμενο από ένα σύστημα αέρα συνδεδεμένο με μια γεννήτρια.

Πηγή: Pinterest

Τζίνα Ζωγράφου,

Οικονομολόγος

𝐼'𝓂 𝒶𝓃 𝐸𝒸𝑜𝓃𝑜𝓂𝒾𝓈𝓉 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝓂𝒶𝓈𝓉𝑒𝓇 𝒾𝓃 𝑀𝐵𝒜 𝒜𝒸𝒸𝑜𝓊𝓃𝓉𝒾𝓃𝑔, 𝓈𝓉𝓊𝒹𝒾𝑒𝒹 𝒾𝓃 𝓉𝒽𝑒 𝒩𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃𝒶𝓁 𝒶𝓃𝒹 𝒦𝒶𝓅𝑜𝒹𝒾𝓈𝓉𝓇𝒾𝒶𝓃 𝒰𝓃𝒾𝓋𝑒𝓇𝓈𝒾𝓉𝓎 𝑜𝒻 𝒜𝓉𝒽𝑒𝓃𝓈. 𝔹𝕖 𝕡𝕒𝕣𝕥 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖 𝕤𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕟𝕠𝕥 𝕥𝕙𝕖 𝕡𝕠𝕝𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟
Close