Τα ξενοδοχεία καταργούν πλέον τα πλαστικά μπουκαλάκια με προϊόντα περιποίησης

Μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του κόσμου, η InterContinental Hotel Group (IHG) αποφάσισε να καταργήσει τελείως τα πλαστικά προϊόντα περιποίησης μιας χρήσης σε όλα τα ξενοδοχεία της. Αυτό ισούνται με 200 εκατομμύρια πλαστικά μπουκαλάκια ετησίως.

Αυτή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την αφαίρεση όλων των πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης που περιέχουν σαμπουάν, αφρόλουτρα και καλλυντικά σε κάθε δωμάτιο και μπάνιο και την αντικατάστασή τους με μεγαλύτερες, επαναχρησιμοποιούμενες, φιάλες μεγάλου μεγέθους.

Η InterContinental είναι η πρώτη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων που δεσμεύεται για την απομάκρυνση των προϊόντων αυτών σε όλα τα brand της.

Η διαδικασία αντικατάστασης των προϊόντων έχει ξεκινήσει και ήδη το ένα τρίτο των ξενοδοχείων του ομίλου έχουν υιοθετήσει τις αλλαγές όπως τα κορυφαία brands Six Senses και Voco.

Αυτή η κίνηση συνεχίζεται με την προηγούμενη απόφαση της IHG να αφαιρέσει όλα τα πλαστικά καλαμάκια από τα ξενοδοχεία της μέχρι τα τέλη του 2019.

Η μετάβαση στα νέα προϊόντα αφορά και τα 843.000 δωμάτια και 5.600 ξενοδοχεία του ομίλου της InterContinental και θα ολοκληρωθεί το 2021. 

Πηγή: www.interestingengineering.com

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close
EnglishGreekSpanish