120 λεπτά την εβδομάδα στη Φύση συνδέονται με καλή υγεία και ευεξία

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε από αρκετές έρευνες ότι η επαφή μας με τη φύση είναι ωφέλιμη για την σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχική μας ευεξία. Η επαφή μας με τη φύση μας αποβάλλει το στρες, βοηθάει στη χαλάρωση και οδηγεί σε πιο ήρεμες σκέψεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Επίσης ο χρόνος που περνάμε στη φύση με την οικογένεια ή/και φίλους είναι πιο ποιοτικός.

Γνωρίζοντας όλα αυτά τα θετικά στοιχεία, ένα βασικό ερώτημα ήταν πόσος χρόνος χρειάζεται;

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ, με επικεφαλής τον Dr. Mathew P. White δημοσίευσαν στο περιοδικό “Scientific Reports” μελέτη η οποία παρέθετε τα στοιχεία 19.800 ενηλίκων, αναλύοντας πόσο χρόνο μέσα σε μια εβδομάδα περνούσαν στο φυσικό περιβάλλον (όχι στην αυλή ή τον κήπο του σπιτιού τους) και αν αυτή η χρονική διάρκεια είχε κάποια σχέση με την κατάσταση της υγείας τους.

Έτσι με αυτή την έρευνα βρέθηκε ο «μαγικός» αριθμός για την επαφή μας με τη Φύση 120 λεπτά την εβδομάδα (2 ώρες) σε ένα πάρκο, ένα δάσος, στο βουνό ή την παραλία είναι ικανά να βοηθήσουν την σωματική αλλά και ψυχική υγεία και αυτό ανεξαρτήτως του φύλου, της ηλικίας, του επαγγέλματος, του εισοδήματος ή ακόμη και του ιστορικού χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.lemnosnature.gr

Επισκεφθείτε το Lemnos Nature για περισσότερα άρθρα με θέμα την χλωρίδα και πανίδα της Λήμνου!

Επισκεφθείτε το www.lemnosnature.gr για περισσότερα άρθρα με θέμα την χλωρίδα και πανίδα της Λήμνου!
Close
EnglishGreekSpanish