Στο Ρότερνταμ φτιάχτηκε το πρώτο πλωτό πάρκο από πλαστικά απορρίμματα

Το Recycled Island Foundation, δημιούργησε πλωτό πάρκο 1.500 τετραγωνικών στον ποταμό Maas στο Ρότερνταμ από τα πλαστικά απορρίμματα του ποταμού.

Το ίδρυμα έφτιαξε πλωτές παγίδες απορριμμάτων, οι οποίες συνέλεξαν τα πλαστικά απορρίμματα του ποταμού τα οποία στη συνέχεια ταξινομήθηκαν και ανακυκλώθηκαν. Το ανακυκλωμένο πλαστικό μορφοποιήθηκε σε 28 εξαγωνικά τεμάχια που συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν το Ανακυκλωμένο Πάρκο. Κάθε εξάγωνο είναι γεμάτο με χώμα, επιτρέποντας την ανάπτυξη της βλάστησης. Τα πτηνά, τα ψάρια και οι μικροοργανισμοί επωφελούνται καθώς βρίσκουν μια νέα πηγή τροφής αλλά και ένα νέο χώρο για καταφύγιο και αναπαραγωγή.

«Όταν ανακτάμε τα πλαστικά απευθείας από τις πόλεις και τα λιμάνια μας, αποτρέπουμε ενεργά την περαιτέρω ανάπτυξη της πλαστικής σούπας στις θάλασσες και τους ωκεανούς μας», υποστηρίζει ο Ramon Knoester, δημιουργός του Ιδρύματος. «Το ότι κατασκευάσαμε αυτά τα μπλοκ από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι ένα σημαντικό βήμα για έναν ποταμό χωρίς απορρίμματα» πρόσθεσε.

Το άνοιγμα του Ανακυκλωμένου Πάρκου είναι ένας θρίαμβος για το Ίδρυμα, το οποίο αφιέρωσε τα τελευταία 5 χρόνια να σχεδιάζει, να ερευνά και να συγκεντρώνει κεφαλαία για το έργο. Τώρα, το Ίδρυμα συνεχίζει την προσπάθειά του να απαλλάξει τα νερά από το πλαστικό ψάχνοντας νέα μέρη για να επεκτείνει το έργο του.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Original Article: Floating Park in Rotterdam Is Made Entirely of Recycled Plastic Harvested From Rive, www.mymodernmet.com (5/8/2018)

Photo credits: Recycled Island Foundation

#news

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close
EnglishGreekSpanish