Πολικές αρκούδες μασούν πλαστικό σε απομακρυσμένο νησί

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν δύο νεαρές πολικές αρκούδες να παίζουν με ένα μεγάλο φύλλο πλαστικού σε ένα απομακρυσμένο Αρκτικό νησί. Οι πολικές αρκούδες εντοπίστηκαν στην παγωμένη ακτή του Svalbard, ένα νορβηγικό αρχιπέλαγος.

Το Svalbard απέχει εκατοντάδες μίλια από την ηπειρωτική Ευρώπη και έχει πληθυσμό περίπου 2.500 κατοίκων, ωστόσο οι ερευνητές που έπλευσαν στα παγωμένα νερά της περιοχής βρήκαν πλαστικά απορρίμματα σε όλα τα μέρη που πήγαν.

Η Claire Wallerstein που ήταν μέλος της ομάδας Sail Against Plastic, μιας ομάδας 15 Βρετανών επιστημόνων, καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών και αγωνιστών που επέστρεψαν πρόσφατα από μια εκστρατεία στον Αρκτικό Κύκλο, είπε: «Ήμασταν πολύ τυχεροί που πήραμε μέρος σε αυτή τη μοναδική εκστρατεία και περάσαμε πολύ ωραία βλέποντας την άγρια ζωή της Αρκτικής, τους εκπληκτικούς παγετώνες και τον 24ωρο ήλιο, αλλά ήταν και μια πολύ απογοητευτική εμπειρία που είδαμε πόσο πλαστικό φτάνει σε αυτό το απομακρυσμένο και φαινομενικά παρθένο περιβάλλον».

Η ομάδα έπλεε με το πλοίο Blue Clipper, παίρνοντας 10 ημέρες δείγματα από τη θάλασσα, τον αέρα και τις παραλίες γύρω από τις ακτές του Svalbard, βρήκε πλαστικά σε κάθε περιοχή που παρακολούθησαν…

Original Article: http://www.metro.co.uk (15/7/2018)

Photo credits: SWNS

#news

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close
EnglishGreekSpanish