Τι είναι το Plastic Free July και tips για να προετοιμαστούμε

Το Plastic Free July πρόκειται για μια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2011 για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τις συνήθειές τους ώστε να μειωθεί η πλαστική ρύπανση. Στόχος για όσους λαμβάνουν μέρος στο challenge είναι να ελαττώσουν το πλαστικό από τη ζωή τους.

Για να πάρουμε μέρος στο Plastic Free July challenge μπορούμε να εγγραφούμε στο επίσημο site, εκεί αρχικά θα δώσουμε κάποια στοιχεία μας, στην συνέχεια μπορούμε να διαλέξουμε που θέλουμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή (δουλειά, σπίτι κλπ), μετά διαλέγουμε τι πλαστικά θα κόψουμε (μιας χρήσης, καλαμάκια, ποτήρια καφέ, όλα κλπ) και τέλος επιλέγουμε για πόσο και καιρό θα λάβουμε μέρος στο challenge, το διάστημα αυτό μπορεί να είναι από μία μέρα έως 1 μήνα.

Αν θέλατε να κάνετε μια αλλαγή στην ζωή σας για να μειώσετε τα πλαστικά μιας χρήσης και όλο το αναβάλετε αυτό το challenge θα σας βοηθήσει να το πραγματοποιήσετε. 

Δεδομένου ότι πρόκειται για δέσμευση μόνο για ένα μήνα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες σας για να δείτε πως μπορείτε να το ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, χρειάζονται 28 μέρες για να αλλάξουμε μια συνήθεια οπότε το διάστημα είναι ιδανικό.

Για να μην είστε μόνοι σας σε αυτή την προσπάθεια μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους, την οικογένεια ή και τους συναδέλφους σας. Έτσι μπορείτε να ανταλλάξετε τις σκέψεις σας, χρήσιμα tips και συμβουλές.

Ήδη 120 εκατομμύρια έχουν δεχτεί την πρόκληση, εσείς;

Από μπορούμε να ξεκινήσουμε;

Αφού κάνουμε την εγγραφή τώρα ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε ώστε να μην φθάσουμε στην πρώτη του Ιουλίου και συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια μας, να καθαρίσουμε το σπίτι μας ή να πάρουμε φαγητό στην δουλειά. Αρχικά εντοπίζουμε τι πρέπει να αλλάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες ώστε να απαλλαγούμε από τα πλαστικά.

Η παρακάτω αφίσα μπορεί να γίνει ο οδηγός σας για τον Ιούλιο.

Στην συνέχεια μπορούμε να ελέγξουμε σε κάθε μέρος του σπιτιού μας και να κάνουμε μια λίστα με το τι πρέπει να αντικαταστήσουμε. Η ιστοσελίδα Plastic Free July έχει μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη σε αυτό.

Άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Βρείτε εκατοντάδες άρθρα για έναν οικολογικό τρόπο ζωής στο http://www.greenliving.gr

και πάρτε μέρος στο Plastic Free July στην επίσημη ιστοσελίδα του http://www.plasticfreejuly.org

Ανεβάστε φωτογραφίες με το hastag #πλαστικότέλος για να δούμε τις δράσεις σας!

*Stay tuned για άρθρα αλλά και για πολλές φωτογραφίες και tips για το Plastic Free July.*

Ακολουθήστε το GReen Living σε:

Instagram www.instagram.com/greenliving.gr/

Facebook www.facebook.com/thegreekgreen/

Γιατί ο Ιούλιος είναι ο μήνας μας!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close