Φέτος βάφουμε τα αυγά για το Πάσχα οικολογικά

Φέτος το Πάσχα βάφουμε τα αυγά μας οικολογικά, όχι δηλαδή με τις συνηθισμένες μπογιές του εμπορίου, αλλά με φυσικά υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι μας. Τα κατάλληλα λαχανικά και μπαχαρικά μπορούν να δώσουν ένα πολύ όμορφο χρώμα στα αυγά κάνοντάς τα ταυτόχρονα ασφαλή για κατανάλωση, ακόμα και αν κατά την διάρκεια του βαψίματος δημιουργηθούν σε αυτά κάποιες ρωγμές.

Για να ξεκινήσουμε τα αυγά πρέπει να είναι καθαρά και σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα με χλιαρό νερό σε μια στρώση, προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ξύδι και στην συνέχεια τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια ή τα μπαχαρικά (το νερό πρέπει να σκεπάζει όλα τα υλικά της κατσαρόλας). Ανάβουμε το μάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.

  • Για κόκκινα αυγά θα χρειαστούμε βολβούς από 5-6 παντζάρια
  • Για κίτρινα-χρυσαφί αυγά θα χρειαστούμε κουρκουμά ή κρόκο Κοζάνης 2-3 κ.γ
  • Για πράσινα αυγά θα χρειαστούμε πολλά πρασινόφυλλα λαχανικά όπως σπανάκι, χόρτα, μαρούλια
  • Για γαλάζια-λιλά αυγά θα χρειαστούμε ένα κόκκινο λάχανο (μικρό)

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα να στεγνώσουν και τα αλείφουμε με λίγο λάδι ώστε να γυαλίσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Έτοιμα!

Καλή Ανάσταση!

 

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close