Ιδέες απλών και οικολογικών δώρων για τα βαφτιστήρια!

Για φέτος το Πάσχα σας έχουμε όμορφες, έξυπνες, απλές και οικολογικές ιδέες δώρων για τους πιο απαιτητικούς μπόμπιρες. Αν έχετε ήδη την λαμπάδα και σας λείπει το δώρο, τότε έχουμε ότι χρειάζεστε. Όχι, δεν αναφερόμαστε σε υλικά δώρα όπως λεφτά, ρούχα και παπούτσια, αλλά σε δώρα εμπειριών, όπως:

1. Μια μέρα στο λούνα παρκ ή σε κάποιο μουσείο για παιδιά

Θα το λατρέψετε! Ένας ξεχωριστός τρόπος να περάσεις την ημέρα σου ευχάριστα μαζί με το βαφτιστήρι σου, παράλληλα να μάθεις και να νιώσεις και εσύ παιδί.

2. Ξύλινα παιχνίδια – τουβλάκια, τρενάκι, μουσικά όργανα, ποδήλατο ή πατίνι

Πολλά παιχνίδια, πολλές οι επιλογές, αλλά το βασικό είναι να επιλέξετε τα ξύλινα οικολογικά παιχνίδια που είναι εξίσου διασκεδαστικά, είναι απαλλαγμένα από τοξικά όποτε το παιδί είναι ασφαλές. Επίσης, η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγαλύτερη από τα κοινά παιχνίδια και έτσι μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά.

3. Εκπαιδευτικά επιτραπέζια και παζλ

Τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα μέσα από το παιχνίδι, χαρίστε τους τη γνώση και την ψυχαγωγία μαζί.

4. Πασχαλινές χειροτεχνίες

Υπάρχουν πολλά είδη χειροτεχνιών στο εμπόριο, μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει και ταιριάζει στο βαφτιστήρι σας. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε χειροτεχνίες με αυτιά και ουρίτσα από κουνελάκι ή να διακοσμήσετε μαζί τα πασχαλινά αυγά.

5. Βιβλία, παραμύθια, κόμικς

Δίνοντας σε ένα παιδί ένα βιβλίο αφυπνίζεται η περιέργεια, η φαντασία και η όρεξη του για διάβασμα. Είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε ως πνευματικοί γονείς.

«Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι περισσότερο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.»

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Καλό και διασκεδαστικό Πάσχα!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close