Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από γιορτή των ερωτευμένων έχει μετατραπεί σε γιορτή υπερκαταναλωτισμού, κάρτες, σοκολάτες, λουλούδια και αρκουδάκια είναι οι συνηθισμένες επιλογές για δώρα στους αγαπημένους μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δείξουμε την αγάπη μας στο ταίρι μας αλλά και στο περιβάλλον. Δείτε παρακάτω ιδέες για το πως θα το πετύχετε.

1. Ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνο

Αντί να επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο γιατί δεν δοκιμάζεται να μαγειρέψετε μαζί με το ταίρι σας το δείπνο σας με την συνοδεία ενός ωραίο κρασιού;

eco tip: Αγοράστε χύμα βιολογικά προϊόντα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε ένα μενού χωρίς κρέας και προσπαθήστε να μην φτιάξετε περισσότερη ποσότητα απ’ ότι χρειάζεστε ώστε να μην δημιουργήσετε περιττά απορρίμματα τροφίμων, τέλος δεν ξεχνάμε να κομποστοποιήσουμε ότι μας περισσέψει.

2. Παρευρεθείτε σε ένα event μαζί

Δώστε το δώρο μιας εμπειρίας και αποφασίστε να συμμετέχετε μαζί σε μια εκδήλωση. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια συναυλία μουσικής, μια γκαλερί τέχνης, μια έκθεση, ο κινηματογράφος ή οτιδήποτε άλλο.

eco tip: Οι περισσότερες εκδηλώσεις προσφέρουν τώρα ηλεκτρονικά εισιτήρια που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε το εισιτήριο σας σπαταλώντας άσκοπα χαρτί.

3. Φυτά

Τα λουλούδια των ανθοπωλείων έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, συνήθως έρχονται από χώρες του εξωτερικού και μετά από λίγες μέρες γίνονται σκουπίδια. Φέτος, αντί για τα κοινά λουλούδια μπορείτε να κάνετε δώρο μια γλάστρα η οποία έχει διάρκεια στον χρόνο και αποτελεί τέλειο διακοσμητικό στοιχείο για το κάθε σπίτι. Εκτός ότι ομορφαίνει τον χώρο μας, μια γλάστρα είναι και αρκετά χρήσιμη σε σχέση με τα λουλούδια καθώς προσφέρει καθαρισμό του αέρα από ρύπους και την ακτινοβολία καθώς επίσης μπορεί να βοηθήσει στην ψυχολογική ευεξία και ηρεμία.

eco tip: Άν την αγοράσετε ζητήστε να μην σας την τυλίξουν με περιτύλιγμα αλλά κάντε το μόνοι σας με οικολογικά επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά.

Δείτε ακόμη: Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ομορφαίνουν τον χώρο μας

4. Zero waste Kit

Μια υπέροχη ιδέα είναι να κάνετε δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο ένα σετ με zero waste αντικείμενα όπως παγούρι, μαχαιροπίρουνα, θερμός κλπ, άμα δεν έχει μέχρι τώρα. Έτσι θα το βοηθήσετε να υιοθετήσει ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής.

Δείτε ακόμα πιο πολλές ιδέες για οικολογικά δώρα εδώ!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close