Πώς μπορούμε να είμαστε eco friendly φέτος τις απόκριες;

Οι απόκριες έφτασαν και μας δίνουν την αφορμή για μακσαρέματα και πολλά πάρτι. Πώς μπορούμε όμως να να είμαστε eco friendly αυτές τις απόκριες;

Φτιάχνουμε τις δικές μας στολές

Έχετε αποφασίσει τι θέλετε να ντυθείτε φέτος αντί όμως να αγοράσετε την στολή σκεφτείτε πως μπορείτε με πράγματα που έχετε ή που μπορείτε να δανειστείτε να την φτιάξετε μόνη σας.

Αποφεύγουμε τη χρυσόσκονη

Το ξέρατε όμως πως οι περισσότερες χρυσόσκονες είναι φτιαγμένες από πλαστικό;

Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού περνούν εύκολα μέσα από τα συστήματα φιλτραρίσματος νερού και καταλήγουν στους ωκεανούς και στις λίμνες δημιουργώντας απειλή για την υδρόβια ζωή και κατ’ επέκταση εμάς τους ίδιους. Αν και υπάρχουν οικολογικές εναλλακτικές είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στον εμπόριο οπότε καλύτερα να αποφύγουμε την χρυσόσκονη φέτος τις απόκριες στις μεταμφιέσεις μας.

Λέμε όχι στα πλαστικά διακοσμητικά, τα μπαλόνια και τις γιρλάντες

Δε θα επιλέξουμε τις πλαστικές γιρλάντες και τα μπαλόνια που σπάνε και αχρηστεύονται με το παραμικρό γιατί πολύ απλά μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας επιγραφές με το μήνυμα που θέλουμε σε οικολογικό χαρτόνι ή πανί και να προμηθευτούμε χάρτινα καπελάκια και εορταστικό εξοπλισμό. Ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά διακοσμητικά όπως φρούτα, γλάστρες και λουλούδια από τον κήπο μας.  Όλα αυτά μπορούμε φυσικά να τα αποθηκεύσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά σε ένα επόμενο πάρτι. Δείτε πως να οργανώσετε ένα plastic free πάρτι εδώ.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close
EnglishGreekSpanish