Γιατί να προτιμήσουμε second hand ρούχα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μας ωφελεί να αγοράζουμε μεταχειρισμένα ρούχα. Επιπλέον, είναι ένας κυρίως λόγος για να σταματήσουμε τις επιπτώσεις της γρήγορης μόδας.

Ας δούμε παρακάτω, 4 λόγους για να προτιμήσουμε second hand ρούχα:

Εξοικoνομούμε χρήματα

Δεν θα πληρώσουμε ποτέ και πουθενά σχεδόν την πλήρη τιμή ενός second hand προϊόντος και αυτό είναι τέλειο ειδικά όταν βρίσκουμε ρούχα υψηλής ποιότητας από επώνυμες μάρκες.

Συμβάλλουμε στην μείωση της γρήγορης μόδας

Αγοράζοντας μεταχειρισμένα ρούχα, μειώνουμε έτσι την ζήτηση για γρήγορη μόδα και παράλληλα υποστηρίζουμε την ηθική μόδα. 

Σήμερα, οι μάρκες γρήγορης μόδας απλώς παράγοουν νέα, φθηνά ρούχα, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει τη νοοτροπία ότι τα ρούχα πετιούνται εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να πούμε όχι στην γρήγορη μόδα και αντί αυτού, να επιλέξουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο. Ως καταναλωτές, συμβάλλουμε στην αλλαγή!

Είναι μοναδικά

Η πλειονότητα των μεταχειρισμένων ρούχων που θα βρούμε στα καταστήματα λιανικής είναι μοναδικά και πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. 

Σκεφτείτε ότι μπορεί να μην βρείτε ξανά το ίδιο κομμάτι, γιατί δεν κατασκευάζονται πλέον, είναι vintage!

Αντέχουν στον χρόνο

Δεδομένου ότι είναι ρούχα μιας προηγούμενης μόδας, είναι καλύτερα κατασκευασμένα και προορισμένα να αντέχουν στον χρόνο. 

Εξερευνούμε λοιπόν τα καταστήματα μεταχειρισμένων στην περιοχή μας για να βρούμε ποιος έχει ρούχα που ταιριάζουν στο στυλ μας καθώςαλλά και ποιος έχει τις κατάλληλες προσφορές.

Καλές αγορές!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close
EnglishGreekSpanish