«Μου αρέσει το χιόνι», είναι κακό;

Γράφει η Ιωάννα Κώστα,

Με αφορμή τις τελευταίες μέρες και την κακοκαιρία «Ελπίδα» , ας μιλήσουμε λίγο για τον καιρό και τις προτιμήσεις μας. Σε κάποιους αρέσει η ζέστη (να στάζει ο ιδρώτας, παιδί μου!), σε κάποιους αρέσει το κρύο και το χιόνι (σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ).

Τα stories του Instagram ήταν γεμάτα από φωτογραφίες και βίντεο των χιονισμένων περιοχών με γέλια και χαρά, είδα όμως και stories που ανέφεραν ότι νιώθουν τύψεις γιατί το χιόνι προκαλεί καταστροφές. 

Πάμε λίγο…

Όσοι έχουμε οικολογική (και γενικά) συνείδηση γνωρίζουμε τους κινδύνους που δημιουργούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για την φύση, για τα ζώα, για τον άνθρωπο. Αν δεν τους γνωρίζουμε, τους βλέπουμε: Άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα άρα ούτε θέρμανση, αποκλείονται σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους για ώρες, αδέσποτα και άστεγοι παγώνουν και πεθαίνουν, κ.α. 

Το γνώριζες πως στην παραλία Δρεπάνου ξεβράστηκαν μερικές χιλιάδες νεκρά ψάρια λόγω του κρύου;  

Στον αντίποδα, έχουμε πανέμορφα χιονισμένα τοπία, ιδανικά για παιχνίδι και φωτογραφίες. Σαν να ήρθε το Μπάνσκο έξω από την πόρτα μας!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι ωραίο που ανησυχούμε για τα προβλήματα που προκαλούνται. Στα καιρικά φαινόμενα, όμως, ο άνθρωπος δεν μπορεί να επέμβει. Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την φύση και αυτό είναι λογικό! Οπότε γιατί να χαλιόμαστε και για αυτό; 

Ας ελαφρύνουμε την ψυχολογία μας από αυτό το βάρος!

Ευγνωμονούμε που έχουμε στέγη, ζεστό φαγητό και ζεστά ρούχα, βοηθάμε έναν συνάνθρωπο, προσφέροντας ένα ζεστό πιάτο φαγητό τουλάχιστον, ένα αδεσποτάκι με λίγη τροφή ή εναν χώρο να ζεσταθεί και εφόσον μας αρέσει το χιόνι το απολαμβάνουμε! 

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close
EnglishGreekSpanish