Αν κάτι μας έλειψε την τελευταία περίοδο είναι τα ταξίδια, επιτέλους τα αεροδρόμια γεμίζουν ξανά και σιγά σιγά ξεκινάμε να ταξιδεύουμε, προσαρμοσμένοι βέβαια στην νέα πραγματικότητα.

Αν και συνθήκες είναι πλέον πολύ διαφορετικές δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε κάποια tips ώστε το ταξίδι μας να είναι όσο γίνεται πιο φιλικό προς το περιβαλλον.

Για το επόμενο ταξίδι με το αεροπλάνο θυμόμαστε να:

1. Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές CO2

Όταν κάνουμε κράτηση μιας πτήσης, χρησιμοποιούμε μια μηχανή αναζήτησης πτήσεων που αντισταθμίζει δωρεάν τις εκπομπές CO2 της πτήσης μας, τέτοια site κερδίζουν προμήθεια από κάθε εισιτήριο που πουλάνε, την οποία χρησιμοποιούν για να αντισταθμίσουν τις εκπομπές μας με διάφορους τρόπους όπως με φύτευση δέντρων ή επενδύοντας σε έργα ηλιακών συλλεκτών. Δεν ξεχνάμε να πακετάρουμε ελαφριά καθώς μια βαριά βαλίτσα θα κάνει το αεροπλάνο να χρησιμοποιεί περισσότερο καύσιμο από ένα ελαφρύ σακίδιο.

Τέλος, προσπαθούμε στο μέρος όπου θα ταξιδέψουμε να κάνουμε κάτι με θετικό αντίκτυπο για να ισορροπήσουμε το αποτύπωμα άνθρακα μας όπως για παράδειγμα έναν καθαρισμό παραλίας.

2. Check-in online 

Ναι, η κάρτα επιβίβασής είναι το τέλεια για ένα story στο Instagram, αλλά μήπως να το ξανά σκεφτείς; Η πλαστική επίστρωση στις κάρτες επιβίβασης της καθιστά μη ανακυκλώσιμες. Κάντε λοιπόν check-in online για να παρακάμψετε εκτός ότι θα μειώσετε τα απορρίμματα που θα δημιουργήσετε θα γλυτώσετε και χρόνο από τις ουρές.

3. Θερμός ή παγούρι 

Το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού είναι απαραίτητο για το ταξίδι μας. Πλέον υπάρχουν πολλά μέρη για να ξαναγεμίσουμε το μπουκάλι μας και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να το ζητήσουμε. Πολλά αεροδρόμια διαθέτουν βρύσες πόσιμου νερού οπότε μόλις περάσουμε τον έλεγχο μπορούμε να γεμίσουμε το μπουκάλι μας και να το έχουμε μαζί στην πτήση επίσης μπορούμε να ζητήσουμε να μας τον γεμίσουν μέσα στο αεροπλάνο.

Αν η εταιρεία μας προσφέρει καφέ κ.α μπορούμε πολύ ευγενικά να ζητήσουμε να μας γεμίσουν το θερμός ώστε να μην σπαταλήσουμε ποτήρια μιας χρήσης.

Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το θερμός μας για να βάλουμε τα απορρίμματα φαγητού ώστε να τα κομποστοποιήσουμε μετά την πτήση μας!

4. Zero waste kit 

Είναι πολύ εύκολο να έχουμε μαζί μας ένα επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι και ένα σετ μαχαιροπίρουνα καθώς δεν πιάνουν καθόλου χώρο. Έτσι θα αποφύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης από τους καφέδες και το γεύμα μας.

5. Φτιάχνουμε το δικό μας γεύμα 

Πλέον οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν προφέρουν φαγητό με την πτήση, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να έχουμε ετοιμάσει τα σνακ μας από πριν.

Tip: Το ήξερες ότι μόνο τα υγρά απαγορεύονται κατά τον έλεγχο και όχι τα τρόφιμα;

6. Χρησιμοποιούμε τα δικά μας ακουστικά

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δεις μια ή δύο ταινίες κατά την διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης. Έχουμε τα δικά σας ακουστικά για να μην χρειαστεί να δημιουργήσουμε παραπάνω απορρίμματα από την πλαστική συσκευασία.

Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε plastic free;

Πώς μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον;

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close