Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες από γυαλιά που σπάνε όταν τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μου έχει συμβεί και μένα! Έσπασα αρκετά βάζα, προτού βρω την σωστή τεχνική και τα κατάλληλα βάζα.  

Τελικά, υπάρχει ασφαλής τρόπος να καταψύξεις τρόφιμα σε γυάλινα βάζα! 

Η κατάψυξη είναι μια υγιεινή μέθοδος διατήρησης των τροφίμων δίχως συντηρητικά, μην φοβηθείτε, καταψύξτε φαγητά, γλυκά, χυμούς και smoothies σε γυάλινα βάζα και να είστε σίγουροι πως δεν θα έχετε ατυχήματα με σπασμένα γυαλιά. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε, αποφεύγοντας έτσι το πλαστικό. 

Tips: Αρχικά, δεν κάνουν όλα τα γυάλινα βάζα για αυτή τη δουλειά, αποφύγετε αυτά που είναι φτιαγμένα από λεπτό γυαλί και προτιμήστε αυτά με χοντρότερο γυαλί. Ακόμη, όταν μεταφέρετε το φαγητό μέσα στο βάζο, προσέξτε να μην το παραγεμίσετε, αλλά να αφήσετε ελεύθερο χώρο, ως και 3 εκατοστά. Με την κατάψυξη τα υγρά και τα μαλακά φαγητά παγώνουν και διογκώνονται. Αν τα γεμίσετε μέχρι πάνω, τότε μπορεί να διαρραγούν και να σπάσουν. 

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close