Τι κάνουν τα ζώδια όταν φτάσει το καλοκαίρι και πώς μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον;

Κριός: Ο Κριός λόγω κεκτημένης ταχύτητας δεν τον νοιάζει τι γίνεται γύρω του στην παραλία οπότε άνετα θα πετάξει κουτάκια δεξιά- αριστερά ή θα ξεχάσει μπουκαλάκια στην άμμο κι σε διάφορα τραπεζάκια. Κριοί, λόγω της φυσικής σας έντασης θα μπορούσατε να γυρίσετε το βλέμμα σας, να δείτε τον χαμό και να τα μαζέψετε γρήγορα πριν αναχωρήσετε για την παραλία.

Ταύρος: Ο Ταύρος φημίζεται για το ρητό που λένε «αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω» αλλά αν είναι και κάτι ακόμη που κουβαλάει αυτό είναι τα ταπεράκια από το σπίτι. Θα βρομίσει την παραλία επειδή βαριέται να πάει μέχρι το κάδο να πετάξει τα πλαστικά από τα παγωτά ή τα μικρογέυματα των παιδιών ειδικά αν έχει και οικογένεια με μικρά παιδιά. Ταύροι μου, μαζέψτε προσεκτικά οτιδήποτε αφήνετε στην παραλία και μην βαριέστε να κάνετε το αυτονόητο γιατί όπως σας αρέσει αν βρίσκεται καθαρές ακτές έτσι να φροντίζετε και να τις διατηρείτε.

Δίδυμοι: Οι Δίδυμοι είναι έντονα κινητικοί, περίεργοι και τα ενδιαφέροντά τους ποικίλουν. Όταν αποφασίσουν να πάνε κάπου δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε μονάχα σε ένα μέρος. Έτσι λοιπόν θα μεταφέρουν από αφέλεια κι χαζομάρα και ό,τι βρωμιά έχουν κάνει. Το αστείο με αυτούς είναι πως όταν τους λες κάτι, όπως ότι βρομίζει η θάλασσα από τα πολλά λάδια είναι ικανοί να σου φέρουν να βάλεις κανονικό ελαιόλαδο ξεχνώντας τον κίνδυνο εγκαύματος που θα πάθεις, διακωμωδώντας την κατάσταση. Ως γνήσιοι εκπρόσωποι του Ερμή θα μιλάνε ακατάπαυστα κι πιθανότατα να μην πάρουν είδηση τη βλακεία που μπορεί να έχουν κάνει στο χώρο που βρίσκονται ξεχνώντας ο, τι μπορεί να φανταστεί κανείς στην παραλία. Έτσι Δίδυμοι πριν φύγετε από την παραλία χαλαρώστε λίγο τους ρυθμούς και μαζέψτε ότι έχετε αφήσει από σκουπίδια.

Καρκίνος: Οι Καρκίνοι ως ζώδιο του νερού αγαπάνε τη θάλασσα κι τα σπορ γι’ αυτό είναι οι

πρώτοι που μόλις φτάσει το καλοκαίρι θέλουν να πάνε στη παραλία. Θα έχουν φροντίσει για τις λιχουδιές τους κι σίγουρα κάπου κοντά εκεί οι περισσότεροι θα έχουν και το εξοχικό τους. Η αλήθεια είναι ότι οι Καρκίνοι λόγω της ευαίσθητης πλευράς τους πολλές φορές κάθονται για να δουν το ηλιοβασίλεμα. Καλό θα ήταν έτσι όπως νοιάζονται για τους ανθρώπους τους κι τους φροντίζουν να ενδιαφερθούν κι για το περιβάλλον γύρω τους κι να μην αφήνουν το «σπίτι» που φέρνουν από το σπίτι τους.

Λέων: Ο Λέων είναι εκπρόσωπος του γκλάμουρ κι γι αυτό στη παραλία θα είναι εκείνος που

όταν τον ρωτήσεις τι κάνεις θα σου πει «Εντύπωση!». Σίγουρα προτιμά την θάλασσα από το

βουνό για να κάνει τις διακοπές του γιατί νοιώθει ότι έχει την άνεση να ξεδιπλώσει το επιδεικτικό του ταλέντο ανάμεσα σε λάδια με χρυσόσκονη, εντυπωσιακά καπέλα και φανταχτερά γυαλιά, αλλά για την φύση ποιος νοιάζεται θα σου πει, εγώ να περνάω καλά. Οκ φίλε Λέοντα αλλά για να μπορείς να κάνεις το κομμάτι σου κι αύριο κι μεθαύριο πρέπει κι να φροντίζεις από όπου φύγεις να πάρεις όλο αυτόν τον χαμό από κουβαδάκια για τους νεότερους και πλαστικά μπουκαλάκια, ποτηράκια ή κουτιά έτοιμου φαγητού που σέρνεις γιατί αν τα αφήσεις η αγαπημένη σου παραλία θα καταλήξει να είναι χωματερή κι εσύ βασιλιάς-ρακοσυλλέκτης.

Παρθένος: Ναι, οι παρθένοι είναι από αυτούς που όπου πάνε φροντίζουν πάντα να τα αφήνουν όπως τα βρήκαν, μην σου πω και καλύτερα. Έτσι λοιπόν κι στις διακοπές τους νοιάζονται για το τι σκουπίδια θα αφήσουν κι συνήθως είναι σχολαστικοί και τα μαζεύουν. Θα έπρεπε λοιπόν Παρθένοι μου αυτήν την τόσο καλή πρακτική να την μάθετε κι στους άλλους αλλά και στα παιδιά σας για να μην καταλήγετε να μαζέυετε μόνοι σας τα σκουπίδια.

Ζυγός: Οι ωραίοι του ζωδιακού τα θέλουν όλα στην πένα. Με φινέτσα και χάρη πηγαίνουν στην παραλία αψηφώντας αν φοράνε παρεό ή ένα σανδάλι αρκεί να το αποτέλεσμα να είναι κομψό. Συνήθως θέλουν κι ένα άρτιο περιβάλλον γύρω τους γι αυτό κ φροντίζουν γι’ αυτό οι περισσότεροι. Μερικοί λόγω της οκνηρίας τους κάποιες φορές βαριούνται να πάνε μέχρι τον κάδο ή να μαζέψουν σχολαστικά τα σκουπίδια τους οπότε ναι δεν είναι από εκείνους που θα πάνε μέχρι την ανακύκλωση. Ζυγοί μου την επόμενη φορά μην βαρεθείτε να πάτε μέχρι τον κάδο και φροντίστε το περιβάλλον όπως θα φροντίζατε την δική σας εμφάνιση.

Σκορπιός: Ο Σκορπιός συνήθως είναι από εκείνους που τον ενδιαφέρουν πιο συλλογικά θέματα ακόμη κι αν πρόκειται να πάει στη παραλία ή στο βουνό. Αν κι του αρέσει πιο πολύ η δροσιά, το βουνό του ταιριάζει περισσότερο κι ειδικά το βουνό που έχει δροσερό ποτάμι κοντά. Έτσι, μακριά από την οχλαγωγία που τον κουράζει, περνάει καλύτερα τις διακοπές του, σέβεται την φύση και το μέρος που πηγαίνει. Θα φροντίσει ο,τι σκουπίδι κάνει να το μαζέψει, παίρνοντας το μαζί του στη τσάντα ή στο αυτοκίνητό του και μόλις βρει κάδο ανακύκλωσης, θα το ανακυκλώσει κιόλας. Σκορπιέ μου, συνέχισε να ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον παρασύροντας και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

Τοξότης: Τσάντα, βόλτα και κοπάνα ο Τοξότης, κι όπου φύγει – φύγει. Βουνό ή θάλασσα τον

ρωτάς, και στα δύο θα πάμε σου λέει γιατί μπορούμε. Η διάθεση του αλλάζει κάθε στιγμή κι

πολλές φορές δεν αντιλαμβάνεται αυτά που κάνει γύρω του. Του αρέσει η ανεμελιά σε όλο της το μεγαλείο γι αυτό όπου κι να τον βάλεις θα αρχίσει τα άσε μας τώρα που να τρέχω μέχρι τον κάδο, τα πρέπει δεν είναι για μένα, πού χρόνος τώρα να πετάξω το ένα το άλλο, τα παρατάει όλα χύμα κι αδιαφορεί αν η φουσκωτή μπάλα φύγεις μες τη θάλασσα ή αν το καλαμάκι που έπινε προηγουμένως έφυγε στην άμμο. Όμως αγαπητοί Τοξότες αν όλοι έλεγαν έτσι αύριο μεθαύριο δεν θα είχαμε σήμερα καμία παραλία, γι αυτό ξεκουνηθείτε και να παρατηρείτε λίγο τι συμβαίνει γύρω σας.

Αιγόκερως: Ως γνήσιος εκπρόσωπος του πρέπει, ο Αιγόκερως δεν θέλει να χαλάσει την κοινωνική του εικόνα. Διακοπές μάλλον θα πάει στο βουνό γιατί του αρέσει η αναρρίχηση κι τα υψόμετρα κι σίγουρα κάπου ήσυχα. Όπου κι αν βρεθεί όμως δεν θα αφήσει σκουπίδια ή απορρίμματα γιατί πολύ απλά δεν θέλει να του την πουν οι άλλοι και να χαλάσει την εικόνα του καλού παιδιού. Όχι ότι τον νοιάζει κι πολύ το περιβάλλον, καλό θα ήταν όμως να αποκτήσει περισσότερες ευαισθησίες σε αυτό και να φροντίζει κι όταν οι άλλοι δεν τον βλέπουνε να διατηρεί καθαρό το περιβάλλον.

Υδροχόος: Για τον Υδροχόο τα περιβαλλοντικά ιδεώδη είναι η ρίζα τους κι τους αρέσει όπου πηγαίνουν να συμπαρασύρουν και τους άλλους σε δράσεις όπως η ανακύκλωση, η αναδάσωση και καλά εδώ λέμε για διακοπές. Αλλά οι Υδροχόοι όπου κι να πάνε θα είναι οι πρώτοι που εκτός από την καλοπέραση τους θα δουν και τι γίνεται γύρω τους. Λένε στους άλλους συχνά πυκνά αφού ήρθαμε για θάλασσα έλα να μαζέψουμε και κανένα σκουπίδι, έλα να φέρουμε πιο κοντά τους κάδους για όλους, είναι άνθρωποι που σκέφτονται συλλογικά. Υδροχόοι μου, συνεχίστε να δείχνετε τον δρόμο στον υπόλοιπο κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος με τις νέες ιδέες και την πρωτοπορία σας.

Ιχθύες: Τα ψάρια αγαπούν αρκετά την θάλασσα γι αυτό κι οι διακοπές τους συνήθως είναι σε παραθαλάσσια μέρη. Ονειροπαρμένοι πολλές φορές από ένα ηλιοβασίλεμα ή από κάποια ανάμνηση χάνονται στις σκέψεις τους και κολυμπούν για ώρες. Ενώ θέλουν να φροντίσουν το μέρος που κάθονται κ είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην φύση, σίγουρα αφαιρούνται για το τι έχουν αφήσει γύρω τους. Μην ξεχνάτε λοιπόν να κάνετε ένα τσεκ πάντα πριν φύγετε από οπουδήποτε είστε για να τα βρείτε την επόμενη το ίδιο καθαρά αγαπημένοι Ιχθύες. Α κι μην παστώνεστε τόσο πολύ στα προϊόντα μαυρίσματος κι γυαλάδας θέλοντας να μοιάζετε σε κάποια γοργόνα – που μόνο το κεφάλι σας ξέρει τι σκέφτεστε – διότι η θάλασσα δεν είναι σφουγγάρι απορρόφησης τέτοιων βλαβερών ουσιών.

Καλές διακοπές!

Πάνος Ζήκος, Σύμβουλος Αστρολογίας

www.instagram.com/astroikos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close