Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου.Thornton Wilder– Υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τον εαυτό σου και αμφιβάλλεις για τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου.Το γέλιο είναι το φάρμακο που ψάχνεις. Ένα χαμόγελο είναι ένας δυναμικός τρόπος επικοινωνίας, αλλά κι ένας αποδεδειγμένος τρόπος βελτίωσης της διάθεσης. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό μας έχουν καταβάλει τα γεγονότα και πολλές φορές έχουμε πεσμένη διάθεση. Όσο καθόμαστε σπίτι τόσο περισσότερες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας και ρίχνουν την ψυχολογία μας. Αυτό όμως μπορούμε να το αλλάξουμε ψυχαγωγώντας τον εαυτό μας και τούς ανθρώπους της οικογένειας μας διασκεδάζοντας με παιχνίδια που το μόνο που προκαλούν είναι απεριόριστο γέλιο. Γιατί το να μένεις σπίτι είναι η λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι αν μείνεις σπίτι σήμερα και αύριο και μεθαύριο και για αρκετές μέρες θα σου δώσει την ευκαιρία να βγεις υγιής μετά την λήξη της καραντίνας που λογικά επέβαλε το κράτος στην χώρα μας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια η δική μας αλλά και των γύρω μας.

1) Inglourious Basterds ( ναι! ναι! από την γνωστή ταινία )

Δεν έχω ιδέα πώς λέγεται το συγκεκριμένο παιχνίδι , ίσως κανείς δεν έμαθε ποτέ. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έγινε διάσημο από την ταινία Inglourious Basterds. Αυτό που χρειάζεστε μόνο είναι ένα στυλό (οικολογικό κατά προτίμηση) και χαρτάκια. Oι παίκτες γράφουν από ένα όνομα διάσημου ή γνωστού προς την οικογένεια προσώπου στο χαρτάκι ή και ότι άλλο θέλουν (αντικείμενο,Χώρες κτλ). Το χαρτάκι που σου αντιστοιχεί στο κολλάει ένας παίκτης στο μέτωπο, χωρίς να ξέρεις τι γράφει. Ο παίκτης με το χαρτάκι κάνει μια ερώτηση κλειστού τύπου (ναι ή όχι) στους υπολοίπους παίκτες για να καταλάβει τι ακριβώς είναι γραμμένο στο χαρτάκι του ( π.χ. Είμαι άντρας; / Είμαι ηθοποιός; κτλ). Χάνει ο τελευταίος που θα μείνει με χαρτάκι στο μέτωπο και δεν θα ξέρει “ποιος είναι”.

2) All Time Classic: Όνομα, ζώο, φυτό μπλα μπλα. . .

Όχι, δεν πρόκειται για το πιο περιπετειώδες παιχνίδι στην ιστορία των παιχνιδιών. Είναι αστείο όμως και δε χρειάζεται να εξηγείς τις οδηγίες. Αυτό το “Α και..” βέβαια πάντα θα σε αγχώνει λιγάκι.

3) Εννοείται Παντομίμα!

Με τραγούδια ή με ταινίες, θα είναι πάντα ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις τη μέρα. Το μυαλό σου κατακλύζεται με δημιουργικότητα, είτε εκφράζεις το ζητούμενο με παντομίμα είτε ψάχνεις να καταλάβεις ποιο είναι.Δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια, διαχρονικά!

4) Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο!Το μόνο που χρειάζεται η παρέα είναι ένα φύλλο χαρτί και ένα στυλό ή μια τράπουλα.Το παιχνίδι περιλαμβάνει δύο δολοφόνους, ένα καρφί και αθώα θύματα (πολίτες).

Δολοφόνοι: Ο ένας δολοφόνος θα είναι κρυφός και ο άλλος φανερός. Ο φανερός δολοφόνος θα αναγνωριστεί μόνο από το καρφί.Καρφί: Ο ρόλος του είναι να δει ποιος είναι ο φανερός δολοφόνος, να κατευθύνει με τρόπο τα αθώα θύματα να τον βρουν, χωρίς όμως να φανεί ότι αυτός είναι το καρφί και ξέρει τον δολοφόνο.Αθώα θύματα: Προσπαθούν να ανακαλύψουν τους δολοφόνους και να τους βγάλουν από το παιχνίδι.

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, κανονίζετε και τα χαρτάκια που θα κόψετε. Αφού γράψετε στα χαρτάκια, τα διπλώνετε, τα ανακατεύετε και δίνετε στον καθένα να διαλέξει.Μόλις πάρουν όλοι το χαρτάκι τους και δουν το ρόλο που θα έχουν στο παιχνίδι, επιλέγετε αυτόν που θα συντονίσει αρχικά το παιχνίδι. Ο συντονιστής ανεξάρτητα με το ρόλο του στο παιχνίδι, ξεκινάει τη διαδικασία λέγοντας:<<Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, κλείνουμε όλοι τα μάτια μας  >>.(και ο συντονιστής μαζί)Όσο όλοι έχουμε κλειστά τα μάτια, ο συντονιστής συνεχίζει: << Θέλω τώρα οι δύο δολοφόνοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναγνωριστούν μεταξύ τους... (δίνω λίγο χρόνο) ... Ωραία, τώρα θέλω να κλείσετε τα μάτια σας και να τα ανοίξει μόνο το καρφί...Ο φανερός δολοφόνος να σηκώσει παρακαλώ το χέρι με τρόπο για να τον αναγνωρίσει το καρφί.....(δίνω λίγο χρόνο). Τώρα κλείνει το καρφί τα μάτια του και τα ανοίγουμε όλοι γιατί ξημέρωσε νέα μέρα στο Παλέρμο >>.Μόλις ανοίξουν όλοι τα μάτια τους, αρχίζουν τις κατηγορίες τύπου: Νομίζω ότι είναι ο Γιάννης γιατί, μόλις πήρε το χαρτάκι του χαμογέλασε. / Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι η Γιώτα, γιατί δεν πολυμιλάει. Όλοι κατηγορούν, όλους. Σε κάποια φάση, όταν σταματήσουν οι κατηγορίες, αρχίζει η ψηφοφορία για να βγει ο πρώτος παίκτης εκτός παιχνιδιού και να δούμε τι ήταν τελικά. Τώρα αναλαμβάνει αυτός το ρόλο του συντονιστή και λέει:<< Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, κλείστε όλοι τα μάτια σας. Τώρα θέλω οι δύο δολοφόνοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να μου δείξουν ποιόν θέλουν να σκοτώσουν>>.Αφού τον δείξουν, συνεχίζει:<< Κλείστε τώρα τα μάτια σας....(δίνω λίγο χρόνο). Ξημερώνει νέα μέρα στο Παλέρμο για όλους, εκτός από τον Μιχάλη >>.Αυτός που φεύγει νύχτα δεν επιτρέπεται να μας δείξει το χαρτάκι του.

πηγή:https://www.gatonia.gr/funstuff.jsp?sub=1&show=26

5) Πες-Βρες (Εφαρμογή στο Google Play)

Χωρίζεστε σε 2 ομάδες και η μία θέτει ερωτήσεις στην άλλη για τις οποίες υπάρχουν 10 πιθανές απαντήσεις και τα μέλη της καλούνται να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες μπορούν. Και αναλόγως μαζεύουν και πόντους.

Have fun. . .

Τζίνα Ζωγράφου,

Οικονομολόγος

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Close