Φέτος υποδεχόμαστε το νέο χρόνο διαφορετικά! Μπορεί να είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε τις γιορτινές ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα μας φτιάξουν την διάθεση και θα μας βάλουν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Δείτε στην συνέχεια 5 ιδέες για το πώς μπορείτε να κάνετε την περίσταση εορταστική και διασκεδαστική χωρίς πολλή προετοιμασία, έστω και την τελευτάια στιγμή.

1. Ετοιμαστείτε για Πιτζάμα Party

Περάστε το ρεβεγιόν εσείς και τα παιδιά σας, μείνετε ασφαλείς και αποφύγετε τις μεγάλες συναθροίσεις, όπως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια. Προς το παρόν, ετοιμαστείτε για ένα Πιτζάμα Party! Φορέστε τις χριστουγεννιάτικες σας πιτζάμες, βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική και με όλη την καλή σας διάθεση, γιορτάστε ‘διαφορετικά’ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ακόμη, μπορείτε να προγραμματίσετε μια ομαδική βιντεοκλήση κατά τη διάρκεια του Party για να αισθανθείτε πως βρίσκεστε όλοι μαζί φίλοι και συγγενείς.

2. Φτιάξτε ζεστή σοκολάτα για όλη την οικογένεια

Ζεστένετε σε ένα κατσαρολάκι το ρόφημα σοκολάτας, τη ζάχαρη και το ανακατεύετε καλά. Χωρίς να το αφήσετε να βράσει, το βγάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε σε κούπες στις οποίες έχετε βάλει από πριν τα γλειφιτζούρια μπαστουνάκια και καλή σας απόλαυση! Ή αν θέλετε μια αρωματική σοκολάτα από πορτοκάλι και κανέλα, τότε δείτε το παρακάτω βίντεο από το LIVE KITCHEN CHANNEL στο youtube και φτιάξτε την αρωματική ζεστή σοκολάτα στο… άψε- σβήσε.

3. Συλλογιστείτε τη χρονιά που πέρασε και αναλογιστείτε τι ήταν καλό, τι ήταν κακό και τι μάθατε

Σκεφτείτε όλες τις διασκεδαστικές στιγμές της προηγούμενης χρονιάς, κάποιες μπορεί να θέλετε να τις επαναλάβετε. Εδώ, παροτρύνετε και τα πιτσιρίκια να κάνουν το ίδιο και να θέσουν νέους στόχους για τη νέα χρονιά φτιάχνοντας μια λίστα με αυτά που θέλουν να επιτύχουν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δοχείο, βάζο ή ένα φάκελο, μερικά χαρτάκια σημειώσεων και μολύβια/ξυλομπογιές, όπου θα γράψετε τι ακριβώς θέλετε να σας φέρει το νέο έτος. Τόσο απλό!

4. Οργανώστε έναν μαραθώνιο επιτραπέζιων παιχνιδιών

Ξεθάψτε όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια ή ακόμη και παζλ από τις ντουλάπες σας, ψηφίστε για τα αγαπημένα σας και παίξτε τα όλοι μαζί.

5. Αλλάξτε χρονιά λίγο νωρίτερα 

Εαν έχετε πολύ μικρά παιδιά που με δυσκολία θα αντέξουν ως τα μεσάνυχτα για την αλλαγή του καινούργιου χρόνου, τότε μπορείτε από το πρώτο χασμουρητό τους, να αναπαραστήσετε μια αντίστροφη μέτρηση λίγο νωρίτερα. Το Netflix συγκεκριμένα έχει προνοήσει γι’ αυτό και με ευκολία θα βρείτε την αντίστροφη μέτρηση του 2021, στην κατηγορία Kids.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Executive Editor | Environmental Scientist, BSc
Close