Το Capri θα επιβάλει πρόστιμο 500 ευρώ σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικά μιας χρήσης

Σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Capri φέτος το καλοκαίρι; Εάν ναι θα πρέπει να προσέξετε να μην έχετε μαζί σας πλαστικά μιας χρήσης καθώς θα σας επιβληθεί πρόστιμο 500 €!

Το νησί, που βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, είναι διάσημο για τους celebrity που το επισκέπτονται καθώς και τα εκθαμβωτικά γαλάζια νερά του. Τα νησιά ιδιαίτερα μαστίζονται όλο και περισσότερο από τα πλαστικά απορρίμματα όπως τα καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Capri θέλησε να μειώσει την ποσότητα πλαστικών μιας χρήσης που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι και τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η απαγόρευση ξεκινάει από αυτό το μήνα και θα ισχύει για είδη όπως τα μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και πιάτα που δεν είναι κατασκευασμένα από βιοαποικοδομήσιμο πλαστικό. Στους κάτοικους του νησιού και τους ταξιδιώτες που δεν υπακούν θα τους επιβάλετε πρόστιμο 500 ευρώ. Οι τοπικοί καταστηματάρχες δεν θα είναι καν σε θέση να πουλήσουν πλαστικά είδη μιας χρήσης και θα πρέπει να απαλλαγούν από αυτά τα στοιχεία τις επόμενες 90 ημέρες.

Το 2017, η Legambiente, μια ιταλική περιβαλλοντική ένωση, διεξήγαγε έρευνα που διαπίστωσε ότι η θάλασσα και οι ακτές μεταξύ του Capri και της ηπειρωτικής Ιταλίας περιείχαν τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών υπολειμμάτων στην περιοχή της Campania. Οι κοντινοί προορισμοί όπως η Procida και η πόλη της Νάπολης θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Capri, σχεδιάζοντας νόμους που απαγορεύουν τα πλαστικά μιας χρήσης.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στα πλαίσια της κατάργησης των πλαστικών μιας χρήσης μέχρι 2021 που έχει ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέχρι το 20121 θα δούμε σίγουρα και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και από πόλεις και νησιά σε όλη την Ευρώπη και ελπίζουμε και στα νησιά μας.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

source: http://www.independent.co.uk/

Founder-Chief Editor | Environmental Scientist, MSc
Close